Ελλάδα

Ζούρος: «Μεγάλος κερδισμένος το μπάσκετ»

Το άθλημα κέρδισε πάνω από πρόσωπα ή ομάδες στους τελικούς, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Ζούρος. «Σπανούλης και Διαμαντίδης έδειξαν πόσο μεγάλοι είναι», τόνισε.

Στο μεγαλείο των Σπανούλη και Διαμαντίδη, αλλά και την υποδειγματική συμπεριφορά όλων σε μια σειρά τελικών που έβγαλε μεγάλο κερδισμένο το μπάσκετ στάθηκε ο Ηλίας Ζούρος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και νυν τεχνικός της Γεωργίας χαρακτήρισε όσα παρακολουθήσαμε ένα βήμα για τον αθλητικό πολιτισμό που τόσο λείπει από την Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο Ηλίας Ζούρος μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο:

-το αν κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός: «Θεωρητικά βγήκε πρωταθλήτρια η καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός άντεξε και έκανε δύο μεγάλες νίκες, με ηγέτη τον Σπανούλη, που πήρε την ομάδα από το χέρι. Στις κρίσιμες στιγμές περιμένεις από τον ηγέτη σου να πάρει την μπάλα και να τη βάλει στο καλάθι. Δεν είναι εύκολο να βάλεις ένα τέτοιο σουτ. Γι’ αυτό είναι μεγάλος παίκτης ο Σπανούλης. Δυστυχώς για μας έφυγε ο Διαμαντίδης, μακάρι να μείνει ο Σπανούλης γιατί είναι πολύτιμος για το ελληνικό μπάσκετ. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά και πάνω από όλα κέρδισε το μπάσκετ από αυτούς τους τελικούς».

-τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού μετά τον πρώτο τελικό: «Μετά την πρώτη ήττα, ο Ολυμπιακός άλλαξε τον τρόπο αντιμετώπισης των πικ εν ρολ. Αν επέμενε σε αυτό που χρησιμοποιούσε, θα βρισκόταν μόνιμα εκτεθειμένος. Παίζοντας με διαφορετικά τρόπο, μπόρεσαν να καλύψουν τους χώρους».

-τη σπουδαιότητα του Σπανούλη: «Το να συζητάμε για τον Σπανούλη είναι λογικό μεν, αλλά το έχει κερδίσει με τη δουλειά του. Μπορεί να χάσει ένα τέτοιο σουτ και να ακούσεις ότι τελείωσε ή γέρασε. Είναι άδικο να χαρακτηρίζουμε έναν παίκτη από ένα σουτ. Ο Βασίλης έχει δείξει όχι μία φορά, αλλά πολλάκις, όπως και ο Διαμαντίδης, πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Οι δυο τους έβαλαν πολλά μεγάλα σουτ, τράβηξαν μια μεγάλη ομάδα και έβαλαν το εγώ τους από κάτω. Μπορεί και μια φορά να μην είναι σε καλό βράδυ, αλλά το πώς προσαρμόζεται αντίπαλος πάνω τους συνιστά πρόβλημα για τον άλλο προπονητή».

-την μεταπήδηση του Σπανούλη στον Ολυμπιακό και το πώς άλλαξε την ιστορία: «Ήταν μια πρόκληση στο μυαλό του να είναι ο μόνος ηγέτης μιας ομάδας. Έτσι πήρε την απόφαση να πάει στον Ολυμπιακό. Αυτό έκανε τελικά καλό στο ελληνικό μπάσκετ, γιατί ισχυροποιήθηκε και ο Ολυμπιακός, ενώ ο ανταγωνισμός έκανε καλό και στον Παναθηναϊκό. Στο τέλος κερδίσαμε συνολικά όλοι οι Έλληνες».

-την παρουσία Παναθηναϊκού και Πεδουλάκη: «Θα ήταν άδικο να μη μιλήσουμε για τη μεγάλη προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Τα παιχνίδια κρίθηκαν στο σουτ, θα μπορούσε να μην μπει το σουτ και να ήταν διαφορετική η κατάσταση. Ο Αργύρης έχει προσφέρει πολλά σε αυτή την ομάδα, ήταν γνώστης της ομάδας, είναι έμπειρος προπονητής και με ποιότητα. Είδαμε πολλούς νέους Έλληνες παίκτες να αγωνίζονται, ενώ νωρίτερα δεν τους βλέπαμε. Ο Χαραλαμπόπουλος, ο Παπαγιάννης, ακόμη και ο Παππάς που είναι μεγαλύτερος, βοήθησαν πολύ. Με τα λάθη τους, αλλά έτσι γιγαντώνεται ένας παίκτης και γίνεται Διαμαντίδης και Σπανούλης».

-τον αθλητικό πολιτισμό που παρουσιάστηκε χθες: «Υπήρξε πολιτισμός από τους προέδρους των ομάδων, από τους παίκτες, από την πλειοψηφία των οπαδών στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο ΣΕΦ. Υπήρξε ένα δυσάρεστο γεγονός για τον Πρίντεζη και οι φίλοι του Παναθηναϊκού έδειξαν πως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πάνω από όλα. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό για να έχουμε έναν αθλητικό πολιτισμό. Μακάρι αυτά τα μηνύματα να περάσουν και στους οπαδούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x