Euroleague

Ζούρος στον ΣΠΟΡ FM: «Ολοκληρωτικός ο Ολυμπιακός, μπορεί ο Παναθηναϊκός»

Ο Ηλίας Ζούρος χαρακτήρισε ολοκληρωτική την εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην Εφές μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι ξεγραμμένος κόντρα στη Φενέρ.

Ο Ηλίας Ζούρος έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που ήρθε το 1-0 του Ολυμπιακού απέναντι στην Εφές αλλά πρόσθεσε πως θα χρειαστεί να είναι σε εγρήγορση για τη συνέχεια. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και νυν τεχνικός της εθνικής Γεωργίας και της Μπουντούτσνοστ θεωρεί πως σήμερα ο Παναθηναϊκός θα έχει την πίεση μετά το break της Φενέρμπαχτσε, αλλά εκτιμά πως είναι ικανός να κερδίσει στην Πόλη.

Αναλυτικά, ο Ηλίας Ζούρος μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα για:

-τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε πως κρίθηκε η σειρά. Μου άρεσε πολύ περισσότερο και από την απόδοση του Ολυμπιακού η συμπεριφορά όλων στην ομάδα μετά τη νίκη. Είναι λογικό να υπάρχει ικανοποίηση μετά από μια ολοκληρωτική εμφάνιση, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει ενθουσιασμός. Έγινε απλά το 1-0, δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω. Αν χαλαρώσεις ή θεωρήσεις πως έχεις το πάνω χέρι, μπορούν τα πράγματα να γυρίσουν. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι έτοιμος για την αντίδραση της Εφές ή κάποια διαφορετικά πράγματα που ίσως θα δοκιμάσει».

-τα «κλειδιά» της επικράτησης: «Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σκληρός στην άμυνα, επέβαλε το ρυθμό του, έτρεξε και είχε πολύ καλή ευστοχία από μακριά. Τα δύο κομμάτια, άμυνα και επίθεση, είναι αλληλένδετα. Όταν μπαίνουν τα σουτ, το άγχος φεύγει και η ομάδα λύνεται, μπορεί να παίξει πιο ελεύθερα. Θα πρέπει και στο δεύτερο παιχνίδι να παίξει σκληρή άμυνα και να ελέγξει τα ριμπάουντ για να μην αφήσει την Εφές να τρέξει».

-τον πλουραλισμό του Ολυμπιακού: «Για να πάρεις τέτοια παιχνίδια πρέπει πέρα από τους βασικούς παίκτες, που αντιμετωπίζονται με παραπάνω προσοχή από τους αντιπάλους, να υπάρχουν και παίκτες από τη δεύτερη γραμμή που θα δώσουν βοήθεια στο σκορ και όχι μόνο. Ο Ολυμπιακός το είχε αυτό χθες. Πήρε πράγματα από πολλούς παίκτες πέρα από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Το μυστικό στον Ολυμπιακό είναι ότι αναδεικνύει κι άλλους παίκτες μέσα από το σύνολο, ειδικά Έλληνες. Η συνταγή επιτυχίας παλαιότερα του Παναθηναϊκού και τώρα του Ολυμπιακού είναι η διατήρηση του κορμού, Ελλήνων αλλά και ξένων, αλλά και μια σταθερή φιλοσοφία προπονητή».

-τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός θα έχει ακόμη μεγαλύτερη πίεση τώρα. Θα πρέπει να παίξει πιο σκληρή άμυνα και να βρει χημεία στην επίθεση. Η Φενέρ άρχισε την αντεπίθεσή της από την άμυνά της. Ο Κάλινιτς ήταν παίκτης-κλειδί γιατί έδωσε ψυχολογία και ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε μετά τη μεγάλη του διαφορά. Έπαιξε ρόλο και η αλλαγή τακτικής στη Φενέρ, όταν έπαιξε με δύο ψηλούς και ο Ούντο κάλυψε όλους τους χώρους. Η Φενέρ έπαιξε με λίγους παίκτες και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντεπεξέλθει σε μια σειρά με ένταση, ειδικά αν είναι πολλά τα ματς. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να βγάλει περισσότερη ενέργεια για να κάμψει την αντίσταση 7-8 παικτών που χρησιμοποιούνται από τη Φενέρ».

-τα σουτ που παραχωρεί η Φενέρ στον Καλάθη: «Ο Καλάθης μπορεί να είναι σημαντικός σε άλλα κομμάτια, χωρίς το σουτ. Όταν μια ομάδα ρισκάρει με κάποιον παίκτη θα πρέπει να βρεις πώς θα τον κάνεις σημαντικό για την ομάδα σου και όχι να τον αφήσεις στον πάγκο. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία, που μπορεί να κάνει πολλά στο γήπεδο».

-το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει το break: «Σε όλες τις σειρές όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν σε όλα τα γήπεδα. Έλεγα πριν την έναρξη της σειράς πως και η Φενέρ μπορεί να κερδίσει στο ΟΑΚΑ, αλλά και να νικήσει ο Παναθηναϊκός στην Πόλη. Μπορεί να πάει κάλλιστα στην Τουρκία και να έχει καλή ευστοχία από την περιφέρεια και να πάρει τη νίκη».

-το μέλλον του στην Μπουντούτσνοστ: «Έχω πρόταση να συνεχίσουμε για τα επόμενα δύο χρόνια στην Μπουντούτσνοστ, ενώ έχουμε και το Ευρωμπάσκετ με τη Γεωργία. Το πιο σημαντικό είναι να ξεπεραστεί το θέμα του χειρουργείου μου στο ισχίο και μετά θα δούμε με ηρεμία τι θα κάνω. Η ομάδα πήγε πολύ καλά σε μια δύσκολη χρονιά με πολλές αλλαγές και την αποχώρηση δύο σημαντικών παικτών. Πάντως δείξαμε βελτίωση. Ο πρόεδρος έχει μεγάλες φιλοδοξίες και υπάρχει η δυνατότητα να χτιστεί κάτι καλό στα επόμενα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Μπουντούτσνοστ επειδή είναι πολύ δύσκολο να αφήσει τον προπονητή να φύγει για να πάει να κάνει ένα χειρουργείο. Σεβάστηκε την υγεία μου και αυτό μου έδειξε πως είναι πολύ σωστοί σαν άνθρωποι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x