Κώστας Νικολακόπουλος

Βάζει δύσκολα σε όλους!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη μάχη του Μίτσελ με ένα νεαρό Έλληνα τεχνικό, που πάντα βάζει δύσκολα σε κάθε προπονητή του Ολυμπιακού!

· Ο Βαλβέρδε στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό, την χρονιά του νταμπλ του 2011, είχε δυσκολευθεί περισσότερο με ένα αντίπαλο προπονητή, τον Χάβο, νυν τεχνικό του Παναιτωλικού!

· Τότε, ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ (που είχε ξεκινήσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό), είχε αποκλείσει ως προπονητής του ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε από το κύπελλο (1-1 στο Καραϊσκάκη, 1-0 στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα), ενώ στο πρωτάθλημα είχε νικήσει 2-1 στην Θεσσαλονίκη, κι είχε χάσει 0-3 στον Πειραιά.

· Κάποια αποτελέσματα ήταν ίσως και λίγο μαγική εικόνα (στο 1-1 του κυπέλλου ο Ολυμπιακός είχε τρία δοκάρια, αλλά και στο 3-0 του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ είχε σταθεί καλά και το σκορ ήταν 1-0 έως το 75’), αλλά συνολικά σε τέσσερα ματς ο Βαλβέρδε είχε τραβήξει ζόρια με τον Χάβο.

· Φέτος ο Χάβος είναι στον πάγκο του Παναιτωλικού και έγινε ο πρώτος προπονητής τον οποίο δεν κέρδισε ένας άλλος Ισπανός προπονητής, που βρίσκεται τώρα στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ, στο 0-0 στο Αγρίνιο στις αρχές της σεζόν…

· Εγώ γενικά τον έχω σε εκτίμηση τον Χάβο. Και θυμάμαι ότι και πέρσι, στην πρώτη αγωνιστική που ήταν στον πάγκο της Βέροιας, ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ είχε κερδίσει εκεί μέσα με τα χίλια ζόρια, 2-1, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι (Ολαϊτάν!) και μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν στο β΄ημίχρονο.

· Σίγουρα ο Παναιτωλικός δεν είναι το ίδιο δυνατός μέσα στα παιχνίδια του, όταν τρώει πρώτος γκολ, σε σχέση με τα παιχνίδια στα οποία προηγείται. Αλλά τρεις φορές μπόρεσε κι απέφυγε την ήττα, παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και με την πλάτη στον τοίχο. Τη μία φορά μάλιστα ως γηπεδούχος κέρδισε, ενώ τις άλλες δύο ως φιλοξενούμενος πήρε ισοπαλίες.

· Βλέπει, άλλωστε, κανείς κι από τα αποτελέσματα του Παναιτωλικού ότι είναι ομάδα που πάρα πολύ σπάνια μπορείς να της κάνεις νίλες. Κι εκείνη η ήττα της στη Βέροια ήταν υπό εξτρίμ συνθήκες. Έπαιζε χωρίς πέντε βασικούς.

· Ο Ολυμπιακός πρέπει να καταφέρει αυτή τη φορά να σκοράρει στο α΄ημίχρονο. Υπενθυμίζω ότι τέσσερις φορές το αποτέλεσμά του στο Καραϊσκάκη στο ημίχρονο ήταν 0-0 και τελικά κέρδισε 2-1 τον Ατρόμητο, 2-0 τον Αστέρα (1-0 στο 74 με πέναλτι και 2-0 στο 89), 2-0 τον Λεβαδειακό (το δεύτερο γκολ στο 82) κι έφερε 0-0 με τον Ατρόμητο στο κύπελλο…

· Ο δε Παναιτωλικός είναι η μόνη άλλη ομάδα πλην του Ατρόμητου, που έχει υποχρεώσει φέτος τον Ολυμπιακό σε 0-0…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x