Stoiximan Super League

Βάζει το κοστούμι!

Πάνω στην ώρα αρχίζει να παίρνει τα πάνω του ο Παναθηναϊκός. Στην πρόβα τζενεράλε πριν από την Σταντάρ, οι «πράσινοι» έφτιαξαν φάσεις και γύρισαν το ματς απέναντι στον Ατρόμητο, 2-1, στη Λεωφόρο.

Έτοιμος για την «μονομαχία» με την Σταντάρ Λιέγης έδειξε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φιλικό με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς (2-1), στην καλύτερή της εμφάνιση στα φιλικά προετοιμασίας.

Ο Μπρίτο με κεφαλιά στο 19’ άνοιξε το σκορ για τους Περιστεριώτες, που έβγαλαν κι αυτοί καλά στοιχεία ενόψει των προκριματικών του Europa League. Ο Πέτριτς απάντησε στο 34’, τελειώνοντας εύκολα μια όμορφη αντεπίθεση και ο Κλωναρίδης με εξαιρετικό πλασέ στο 77ο λεπτό σφράγισε τη νίκη για τους «πράσινους». Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ζέκα, που έδωσε τις ασίστ και στα δύο τέρματα της ομάδας του, που έφτιαξε φάσεις και είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πολύ καλό πρόσωπο. Έχασε πέναλτι ο Μπεργκ στο 89’.

Εκπρόσωπος των Βέλγων βρέθηκε στις κερκίδες της Λεωφόρου, που είχαν περίπου 8.000 οπαδούς, για να δει από κοντά το «Τριφύλλι».

Το ματς:


Αναγνωριστικό χαρακτήρα είχε το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ατρόμητος δεν μπόρεσαν να βρουν εύκολα ρυθμό. Τελικά, οι «πράσινοι» έπειτα από έναν εξαιρετικό συνδυασμό του Μπεργκ με τον Ζέκα στο 10ο λεπτό, που οδήγησε στην πρώτη μεγάλη φάση στο ματς με τον Σουηδό, κατάφεραν να λυθούν και να πάρουν τα ηνία. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε σταδιακά την κατοχή της μπάλας και οι Περιστεριώτες περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο περιμένοντας τις αντεπιθέσεις. Έστω κι έτσι, οι παίκτες του Παράσχου βρήκαν τη λύση και με τον Μπρίτο στο 19’ έκαναν το 1-0, πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα.

Το τέρμα των φιλοξενούμενων αποσυντόνισε το «Τριφύλλι», που έχασε την κατοχή της μπάλας και την ηρεμία που είχε μέχρι εκείνη την ώρα στο παιχνίδι του. Ο Ατρόμητος συνέχιζε να επιλέγει τα άκρα για τις επιθέσεις του και δημιούργησε προβλήματα στα μετόπισθεν των «πράσινων». Μετά από αρκετή ώρα χωρίς φάση, ο Παναθηναϊκός με αντεπίθεση δουλεμένη στις προπονήσεις (και της περσινής σεζόν) ισορρόπησε το ματς, με τον Πέτριτς να πλασάρει εύκολα τον Τσενάμο στο 34’, έπειτα από ωραία προσπάθεια των Μπεργκ και Ζέκα. Μετά το 1-1, το παιχνίδι «ξέμεινε» από φάσεις καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να βρει χώρους κι έτσι το ημίχρονο έφτασε χωρίς να αλλάξει κάτι.

Όπως και στο ξεκίνημα του πρώτου 45λεπτου, έτσι και στο δεύτερο το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό. Παναθηναϊκός και Ατρόμητος κυκλοφορούσαν τη μπάλα στον χώρο το κέντρου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν προβλήματα στους δύο τερματοφύλακες. Το πέρασμα τω λεπτών δεν βοήθησε καμία από τις δύο ομάδες, που έδειξαν να αποσυντονίζονται και από τις αρκετές αλλαγές που έγιναν από τους προπονητές, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία τον κινήσεων.

Οι «πράσινοι» έγιναν και πάλι δραστήριοι και ουσιαστικοί όταν στο ματς πέρασαν Κλωναρίδης και Καρέλης. Οι δυο τους έδωσαν φρεσκάδα στην ενδεκάδα και έφτιαξαν και πάλι φάσεις. Ο Ατρόμητος πλήρωσε τις αργές αντιδράσεις στην άμυνα και ο Κλωναρίδης δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-1 με εξαιρετικό πλασέ στο 77’, έπειτα από ασίστ του Ζέκα. Ο Παναθηναϊκός έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος στα τελευταία λεπτά και έχασε μάλιστα και την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά του, όμως ο Μπεργκ στο 89’ δεν ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» και το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.





Οι συνθέσεις:


Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης (86' Στιλ), Τριανταφυλλόπουλος (75’ Σπυρόπουλος), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69’ Κλωναρίδης), Νάνο (80' Χουχούμης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (60’ Ντίνας), Πράνιτς (56’ Λαγός), Πέτριτς (60’ Καρέλης), Μπεργκ

Στον πάγκο: Δώνης, Ρισβάνης, Μπούρμπος

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο (65’ Μπάρκας), Ταυλαρίδης, Φυτανίδης (84' Παπασπύρος), Μπρίτο (46’ Κιβρακίδης), Γεωργίου (46’ Φάμπιο), Νάστος (46’ Μπάλλας), Γιαννούλης (65’ Κούρος), Καραμάνος (46’ Ναπολεόνι), Δημούτσος (46’ Τάτος), Λαζαρίδης, Γκαρσία (65’ Νεγκουέμ)

Στον πάγκο: Λημνιός, Θεολόγου

Διαιτητής: Τ. Παπαπέτρου

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x