Stoiximan Super League

Βαζέχα: «Καλύτερος από Σισέ και Μπεργκ»!

Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Κριστόφ Βαζέχα απάντησε ότι εκείνος ήταν καλύτερος από τον Τζιμπρίλ Σισέ και τώρα από τον Μάρκους Μπεργκ, για τον οποίο εξέφρασε την πίστη ότι θα μείνει στον Παναθηναϊκό.

Χωρίς αμφιβολία ο Κριστόφ Βαζέχα είναι ο επιθετικός με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον Παναθηναϊκό. Έτσι δεν θα έπρεπε να προξενήσει εντύπωση η απάντησή του, όταν ρωτήθηκε για το ποιος είναι καλύτερος μεταξύ του Σισέ, του Μπεργκ και του ίδιου.

«Εγώ είμαι ο καλύτερος», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείο ο Ελληνοπολωνός, ο οποίος κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση 12 τίτλων με το «τριφύλλι» και είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τρεις σεζόν (1994, 1995 και 1998).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 49χρονος πλέον προπονητής στην εφημερίδα «Πράσινη»

Πόσο εύκολο είναι για έναν σέντερ φορ, να επιστρέφει στα γήπεδα έπειτα από δύο μήνες απουσίας και να πετύχει γκολ;

«Κατ’ αρχήν αυτό που ξεχωρίζω για τον Μπεγκ δεν είναι ότι έβαλε γκολ στην επιστροφή του, όσο το ότι όλο αυτό τον καιρό έκανε σαν τρελός για να γυρίσει. Αυτό μου δείχνει πόσο πολύ αγαπάει την ομάδα. Και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα, πρέπει όλοι μας, εκτός από τον Μπεργκ, να δώσουμε συγχαρητήρια και στο ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού για το πόσο καλά αντιμετώπισαν τον τραυματισμό του παίκτη».

Δύο μήνες τραυματίας και στην πρώτη φάση, με το που μπαίνει στο ματς, δέχεται κλωτσιά από πίσω… Μήπως τελικά ο Μπεργκ είναι ξεκάθαρα στόχος των αντιπάλων;

«Πιστεύω ότι ο Μάρκους, ήξερε και ξέρει πολύ καλά ότι οι αντίπαλοι θα τον παίξουν σκύρα έως αντιαθλητικά. Το ότι παρά την κλωτσιά που δέχτηκε, δεν μάσησε, έπαιξε την μπάλα του και έβαλε και γκολ δείχνει τον χαρακτήρα του. Είναι μάγκας και δεν καταλαβαίνει από χτυπήματα. Μπράβο του!».

Ο Παναθηναϊκός συζητάει με τον Μπεργκ για να μείνει στην ομάδα μέχρι το 2018… Αν τον συναντούσες τι θα του έλεγες να κάνει;

«Θα του έλεγα ότι εγώ πέρασα 15 υπέροχα χρόνια. Αλλά εδώ πρέπει να πω και κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Μπεργκ, έπειτα από μία περίοδο που ο ίδιος ήταν τραυματίας και είχε καιρό να παίξει καλή μπάλα. Άρα η ομάδα πήρε ένα μεγάλο ρίσκο μαζί του και του έδωσε την ευκαιρία να ξαναφτιάξει την καριέρα του. Επειδή πιστεύω ότι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, είμαι σίγουρος ότι θα μείνει στον Παναθηναϊκό με σκοπό να ανταποδώσει τον καλό που του έκανε η ομάδα».

Βαζέχα, Σισέ ή Μπεργκ;

«Έλα… Εγώ είμαι καλύτερος! (γέλια) Τι να λέμε τώρα…».

Βάσει τίτλων είσαι σίγουρα… Αλλά μια και το ’φερε η κουβέντα για τίτλους, τώρα που ο Μπεργκ γύρισε, πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;

«Φυσικά. Δεν έχει χαθεί τίποτα. Και με τον Μπεργκ γίνεται καλύτερη όλη η ομάδα. Βλέπεις, ο Μπεργκ δεν είναι απλά η… κολώνα στην αντίπαλη περιοχή. Μπορεί να κάνει πολλές δουλειές και κυρίως τους συμπαίκτες του καλύτερους».

Άσχετο. Τελικά έκανε… χέρι ο Πέτριτς;

«Ποιο χέρι; Κανένα χέρι… Ο διαιτητής ήταν κακός στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και όχι μόνο σε αυτή τη φάση».

Με το χέρι στην καρδιά: Γελάς με αυτά που βλέπεις από τους διαιτητές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;

«Δεν γελάω… Στεναχωριέμαι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο αδικείται με αυτά που γίνονται. Και μαζί ο κόσμος που πάει στο γήπεδο για να δει μπάλα. Αρκεί αυτό;».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x