Stoiximan Super League

Βέλιτς: «Ευκαιρία του Παναθηναϊκού για τίτλο»

Ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να διεκδικήσει κάτι τη φετινή χρονιά είναι το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Για το ντέρμπι των «αιωνίων», την πορεία της Επισκοπής αλλά και τον Μάριο Μπαλοτέλι, που εκτέλεσε πέναλτι παρακούοντας εντολή του προπονητή του, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο 49χρονος τεχνικός, που κάθεται πλέον στον πάγκο του Ρεθυμνιώτικου συλλόγου, τόνισε ότι το παιχνίδι της Κυριακής είναι το τελευταίο χαρτί του Παναθηναϊκού για να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα όμως επισήμανε, ότι αν οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να κερδίσουν, τότε ο Ολυμπιακός θα «κλειδώσει» τον τίτλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Playball με τον Μάνο Ζερβάκη και τον Γιώργο Μαραθιανό:

-Αν υπάρχει φαβορί για το ντέρμπι:
«Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για φαβορί στο ντέρμπι. Τα τελευταία χρόνια το έχουν αποδείξει αυτό οι δύο ομάδες. Την Κυριακή πάντως θα γίνει ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σύγκριση με αυτά των τελευταίων ετών και αυτό γιατί πέρα από το γόητρο, υπάρχει και βαθμολογική σημασία, ειδικά για τον Παναθηναϊκό, που πρέπει να το κερδίσει αν θέλει να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου. Αν δεν καταφέρει να νικήσει, πιστεύω δεν θα έχει ελπίδες για τον τίτλο».

-Για το ποια μπορεί να είναι η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά την ήττα από την Ντνίπρο:
«Μία ήττα μπορεί να επηρεάζει αρνητικά, όμως, το καλύτερο αντίδοτο, όπως λένε πολλοί, είναι να νικήσεις στο επόμενο παιχνίδι, και ο Ολυμπιακός θα στοχεύσει σε αυτό, και όπως είπα, αν δεν χάσει, λογικά θα κλειδώσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα μεσολαβεί ένα μακρινό ταξίδι και επιβαρύνει αρκετά την ομάδα του Ολυμπιακού, όμως τα πράγματα στο ποδόσφαιρο έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και πλέον, θέμα κόπωσης δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πρέπει να κάνουν την κατάλληλη αποθεραπεία και να πάνε στη Λεωφόρο με στόχο τη νίκη προκειμένου να αντιστρέψουν το κλίμα».

-Τι θα γίνει αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός:
«Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός, τότε θα γίνει αυτόματα σοβαρός διεκδικητής του τίτλου. Μία τέτοια νίκη θα του δώσει αέρα για πολλούς λόγους, μιας και δεν θα νικήσει απλά τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά θα μειώσει σημαντικά τη διαφορά από την πρώτη θέση και θα γεμίσει αισιοδοξία για τη συνέχεια».

-Αν μπορεί να αντέξει τη συνέχεια το ρόστερ του Παναθηναϊκού:
«Σαφώς και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι του επιπέδου των προηγούμενων χρόνων. Έτσι και το επίπεδο του Παναθηναϊκού αλλά ακόμη και του Ολυμπιακού, δεν είναι όπως πέντε ή έξι χρόνια πριν. Οι καταστάσεις είναι διαφορετικές. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι αυτό που είναι. Σίγουρα έχει τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω και μπορεί να παλέψει. Έχει δείξει ότι έχει πρόβλημα να κρατήσει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, καθώς αποκλείστηκε νωρίς στο κύπελλο και τα πήγε άσχημα στην Ευρώπη. Όμως το πρωτάθλημα είναι το μοναδικό πράγμα που τους έχει απομείνει και το Κυριακάτικο ντέρμπι είναι η ευκαιρία του για να το διεκδικήσει».

-Για τις καλές εμφανίσεις στα δύο τελευταία παιχνίδια της Επισκοπής:
«Τα πήγαμε αρκετά καλά στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή, όπου χάσαμε δύσκολα στο τέλος του αγώνα. Καλή παρουσία είχαμε επίσης στο προηγούμενο παιχνίδι που νικήσαμε τον Ηρακλή Ψαχνών εκτός έδρας, πράγμα πολύ καλό για εμάς, μία ομάδα που είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και είχε καιρό να νικήσει. Πάντως, έχουμε καλούς παίκτες, πρόθυμους να δουλέψουν και να βελτιώσουν την κατάσταση της ομάδας και ευελπιστούμε να έχουμε συνέχεια από εδώ και πέρα καθώς στο ποδόσφαιρο αυτό είναι που μετράει».

-Αν προλαβαίνει να σωθεί:
«Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι ένας τελικός και δεν μπορούμε να κάνουμε βαθμολογικούς υπολογισμούς. Κοιτάμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι και θα δούμε στο τέλος τι θα έχουμε καταφέρει. Η προηγούμενη νίκη ήταν πολύ σημαντική και μακάρι να μπορέσουμε να επαναλάβουμε την ίδια εμφάνιση».

-Για το πως αντιδράει ένας προπονητής όταν ένας παίκτης εκτελεί πέναλτι παρά την εντολή του:
«Πριν το παιχνίδι ένας προπονητής πρέπει να δίνει εντολή για το ποιος θα εκτελεί τα πέναλτι. Αν αυτό δεν ακολουθηθεί, τότε σίγουρα ο προπονητής πρέπει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να τιμωρηθεί ο παίκτης, χωρίς όμως να χαλάσει το κλίμα της ομάδας. Πρέπει να αποφύγουμε λανθασμένες ερμηνείες του στυλ “το πήρε πάνω του”, “έδειξε χαρακτήρα” κλπ, και να τονίσουμε το γεγονός ότι παράκουσε εντολές. Μία τέτοια ενέργεια, ανεξαρτήτων την ποιότητα του ποδοσφαιριστή, δείχνει έναν άνθρωπο ατομιστή, εγωιστή, που δυσκολεύεται να αντιληφθεί τον κοινό στόχο που έχει η ομάδα. Υπό αυτό το πρίσμα, που νομίζω είναι ξεκάθαρο και περιγράφει ακριβώς την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Μπαλοτέλι, πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρείται μία τέτοια αντίδραση».

-Τι γίνεται σε περίπτωση που ο παίκτης που πρέπει να τιμωρηθεί είναι βαρόμετρο για τιν ομάδα:
«Είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος στο τι πρέπει να κάνει ένας προπονητής όταν πρέπει να τιμωρήσει έναν πολύ καλό παίκτη. Δημιουργούνται ζητήματα που έχουν να κάνουν με το τι έχει προηγηθεί πριν από ένα τέτοιο περιστατικό. Εκεί παίζει ρόλο η διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή και η προσωπικότητα που έχει. Όταν πρόκειται όμως για παίκτες τύπου Μπαλοτέλι, παίκτες ατίθασους και απρόβλεπτους, πιστεύω ότι το λάθος είναι στον προπονητή και γίνεται την ώρα που τον αγοράζει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x