Επικαιρότητα

Βενεζουέλα: Σε περισσότερες διαδηλώσεις προτρέπει ο φυλακισμένος αντικαθεστωτικός Λόπες

«Του είπα όσα βιώνουμε. Ο Λεοπόλδο δεν ήξερε τίποτα, γιατί κρατείται απομονωμένος», είπε η Τιντόρι.

Καλά στην υγεία του είναι ο φυλακισμένος Βενεζουελανός πολιτικός της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες προτρέπει τους διαδηλωτές στους δρόμους να συνεχίσουν τις μαζικές αντικυβερνητικές τους συγκεντρώσεις, όπως τόνισε την Κυριακή η σύζυγός του, η οποία τον επισκέφτηκε τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία σε διάστημα ενός μήνα, διαψεύδοντας τα περί κακής κατάστασης της υγείας του.

Και ενώ οι μαζικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα συνεχίζονται, πολλοί Βενεζουελανοί σοκαρίστηκαν την Τετάρτη όταν ένας δημοσιογράφος έστειλε μήνυμα μέσω Twitter ότι ο Λόπες είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο χωρίς σημάδια ζωής.

Η αριστερή κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αργότερα δημοσιοποίησε ένα βίντεο με τον Λόπες να ανακοινώνει ότι είναι καλά, αλλά η σύζυγός του, Λίλιαν Τιντόρι, είπε ότι το βίντεο ήταν "ψεύτικο" και απαίτησε να τον δει. Η κυβέρνηση κατηγόρησε την οικογένεια Λόπες ότι έδωσε διάσταση στο θέμα επίτηδες για να βρεθεί στο κέντρο της επικαιρότητας.

Ο Λόπες, πρώην δήμαρχος που φυλακίστηκε το 2014 για την υποκίνηση βίαιων διαδηλώσεων, είναι όντως ζωντανός και καλά στην υγεία του, είπε η Τιντόρι σε δημοσιογράφους μετά από την επίσκεψή της στη στρατιωτική φυλακή Ράμο Βέρδε μαζί με την πεθερά της και τα δύο τους παιδιά.

Οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι ο οικονομολόγος, που σπούδασε στις ΗΠΑ, και αρχηγός του σκληροπυρηνικού κόμματος Λαϊκή Θέληση, καταδικάστηκε από ένα μη κανονικό δικαστήριο γιατί θεωρήθηκε πολιτικά επικίνδυνος για τον αντιδημοφιλή Μαδούρο.

«Του είπα όσα βιώνουμε. Ο Λεοπόλδο δεν ήξερε τίποτα, γιατί κρατείται απομονωμένος», είπε η Τιντόρι.

Οι διαδηλωτές απαιτούν πρώιμες εκλογές για να απομακρύνουν τον Μαδούρο και να θέσουν τέλος σε μια καταστροφική οικονομική κρίση που έχει δημιουργήσει ευρύτατες ελλείψεις σε φαγητό και φάρμακα, τεράστιες ουρές στα μαγαζιά, τιμές στα ύψη, και αυξανόμενη πείνα στο έθνος των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πάνω από 1.800 άτομα έχουν συλληφθεί, και ένα τρίτο από αυτούς παραμένει υπό κράτηση από τις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με την οργάνωση δικαιωμάτων των φυλακισμένων Φόρουμ Φυλακών. Εκατοντάδες έχουν επίσης τραυματιστεί σε οδομαχίες, ενώ αυξάνεται η λεηλασία, ιδιαίτερα τα βράδια.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x