Επικαιρότητα

Βενεζουέλα: Στο 41,5% η συμμετοχή στις αμφιλεγόμενες εκλογές

Οι εκλογές της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο κλίμα έντασης ενώ σημαδεύτηκαν από τα βίαια επεισόδια και τους τουλάχιστον 10 νεκρούς.

Η προσέλευση στις αμφιλεγόμενες εκλογές της Βενεζουέλας για τη Συντακτική Συνέλευση έφτασε το 41,5% σύμφωνα με τα στοιχεία της εκλογικής επιτροπής.

Περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

Οι εκλογές της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο κλίμα έντασης ενώ σημαδεύτηκαν από τα βίαια επεισόδια και τους τουλάχιστον 10 νεκρούς.

Η αντιπολίτευση είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η προσέλευση έφτανε το 12%, ενώ είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει τις εκλογές. Σήμερα Δευτέρα καλεί σε νέο κύκλο διαμαρτυριών.

Η νέα Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας θα έχει την εξουσία να ξαναγράψει το Σύνταγμα και να παρακάμψει το συνέδριο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο λέει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την αποκατάσταση της ειρήνης μετά τους πολλούς μήνες διαδηλώσεων και το πολιτικό αδιέξοδο.

Οι ΗΠΑ αντιδρώντας σε αυτό που χαρακτήρισαν «διαβλητή διαδικασία στη Βενεζουέλα», για την εκλογή νέας Συντακτικής Συνέλευσης, δήλωσαν ότι στέκονται στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και των συνταγματικών αντιπροσώπων του, στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν μία πλήρη κι ευημερούσα δημοκρατία στη χώρα τους.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι οι εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση είναι βήμα προς τη δικτατορία και πρόσθεσε ότι η χώρα της δεν θα δεχθεί μια παράνομη κυβέρνηση στο Καράκας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x