Επικαιρότητα

Βερολίνο: Αυτό που συζητάμε είναι η διάρκεια των υψηλών πλεονασμάτων για την Ελλάδα

Στο Eurogroup της Δευτέρας δεν βρέθηκε κοινός παρανομαστής για τη διάρκεια της μεσοπρόθεσμης περιόδου, δήλωσε εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Την εκτίμηση ότι η απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα ληφθεί το 2017 και όχι φέτος εξέφρασε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κληθείσα, δε, να σχολιάσει το δημοσίευμα της Bild σύμφωνα με το οποίο βουλευτές του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ ζητούν αποχώρηση της Γερμανίας από το ελληνικό πρόγραμμα η εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ είπε ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να ζητά τη συμμετοχή του ΔΝΤ προσθέτοντας, όμως, ότι η προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί η β΄ αξιολόγηση που εκκρεμεί.

Επανέλαβε, δε, ότι για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης απαιτείται περισσότερος χρόνος, θέση που εξέφρασε μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN την Τρίτη και ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τη εν εξελίξει συζήτηση για το ύψος και τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων, η εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ είπε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν βρέθηκε κοινός παρανομαστής για τη διάρκεια της μεσοπρόθεσμης περιόδου, στοιχείο που μένει να αποσαφηνιστεί.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x