Επικαιρότητα

Βερολίνο: Εκλεψαν ολόχρυσο κέρμα βάρους 100 κιλών από μουσείο

Ενα τεράστιο ολόχρυσο κέρμα, βάρους 100 κιλών έκλεψαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας μέσα από το Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου.

Ενα τεράστιο ολόχρυσο κέρμα, βάρους 100 κιλών έκλεψαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας μέσα από το Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου.

Το κέρμα διαμέτρου 53 εκατοστών και πάχους τριών εκατοστών, είναι το μεγαλύτερο στο είδος του σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, οι δράστες μπήκαν στο μουσείο γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα από ένα παράθυρο και στην συνέχεια πήγαν στο ειδικό ερμάριο στο οποίο φυλασσόταν το κέρμα και το αφαίρεσαν από τη θήκη του. Αγνωστο παραμένει πόσοι ήταν οι δράστες που κουβάλησαν το κέρμα.

Σε μια σιδηροδρομική γραμμή κοντά στο μουσείο βρέθηκε μια μεγάλη σκάλα, η οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους διαρρήκτες.

Το κέρμα δημιουργήθηκε το 2007 και έχει ονομαστική αξία περίπου ενός εκατομμυρίου καναδικών δολαρίων, αλλά η αξία του χρυσού που φέρει ανέρχεται σε 4,5 εκατομμύρια με σημερινές τιμές.



Το Μουσείο Μπόντε ανακοίνωσε ότι το κέρμα έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την καθαρότητα του χρυσού του που ανέρχεται σε 99.99 χιλιοστά. Στη μία πλευρά του είναι χαραγμένη η μορφή της Βασίλισσας Ελισάβετ και στην άλλη τρία φύλα σφένδαμου.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x