Επικαιρότητα

Βερολίνο: «Οι τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι είναι απόλυτα εφικτή μια λύση»

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ για τις ελληνικές πρότασεις και την πορεία έγκρισής τους από τη γερμανική Βουλή.

«Οι τελευταίες μέρες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ αναφερόμενος στην ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για έγκριση του ελληνικού πακέτου μεταρρυθμίσεων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι το θέμα χειρίζονται ήδη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και ότι δεν χρειάζεται η παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαρίου, αναφέρει η Deutsche Welle. Βέβαια η Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον γερμανό υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συνεχή ενημέρωση από τον Β. Σόιμπλε έχουν και τα αρμόδια όργανα του γερμανικού κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ.

Ερωτηθείς για τα στενά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων θα πρέπει το γερμανικό κοινοβούλιο να αποφασίσει, ο κ. Γέγκερ τόνισε ότι οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες ήταν σε όλους γνωστές και δεν θα ήταν σωστό να αποδοθούν ευθύνες σε χώρες όπως η Γερμανία, όπου η παράταση του προγράμματος θα πρέπει να εγκριθεί από τη βουλή. Πάντως ο κ. Γέγκερ διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει αύριο συμφωνία στο Eurogroup ο χρόνος που απομένει αρκεί για να κατατεθεί η πρόταση παράτασης στα εθνικά κοινοβούλια.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x