Επικαιρότητα

Βετεράνος αστροναύτης κατηγορείται για διπλό φόνο!

Από τα πολύ ψηλά στα πολύ χαμηλά! Ο λόγος για τον Τζέιμς Χάλσελ, πρώην επίλεκτο αστροναύτη της ΝΑΣΑ που παραπέμπεται σε δίκη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, προκαλώντας το θάνατο δύο παιδιών.

Ήταν ο ορισμός του υπεύθυνου ατόμου, εκείνου που εκτελούσε με απόλυτη ευσυνειδησία τα καθήκοντά του. Που έκανε πράξη το άπιαστο παιδικό όνειρο όλων να αγγίξει, κυριολεκτικά, τα αστέρια.

Ως αστροναύτης της ΝΑΣΑ, και απόφοιτος της αμερικανικής ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας, ο Τζέιμς Χάλσελ, έλαβε μέρος σε πέντε αποστολές του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων.

Σε αυτόν στράφηκε η διοίκηση της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος για τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας του Κολούμπια, το 2003.

Ο 59χρονος σήμερα Χάλσελ, ζει εδώ και δύο 24ωρα το δικό του προσωπικό δράμα και μία άλλη οικογένεια, ανείπωτη τραγωδία.

Οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ (…) παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε θανάσιμα δύο παιδιά σε δρόμο της Αλαμπάμα, τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου.

Η Πολιτειακή Αστυνομία είπε ότι το αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα ήταν οι αιτίες του τροχαίου δυστυχήματος.

Στο δωμάτιο του μοτέλ όπου διέμενε βρέθηκε ένα άδειο κουτί υπνωτικών χαπιών και ένα, επίσης, κενό περιεχομένου μπουκάλι κρασιού.

Άνδρες της τροχαίας της Αλαμπάμα είπαν ότι το όχημα του Χάλσελ συγκρούστηκε στις 2:50 μετά τα μεσάνυχτα με ένα Ford Fiesta.

Από τη σύγκρουση που ήταν σφοδρότατη, μία 13χρονη και η 11χρονη αδελφή της εκτινάχθηκαν από το αυτοκίνητό τους και σκοτώθηκαν, αφού, όπως αποδείχθηκε, καμία τους δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Ο υπαίτιος οδηγός ήταν ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέιμς Χάλσελ, ο οποίος συνελήφθη και ορίστηκε εγγύηση 150.000 δολαρίων.

Η μητέρα των δύο κοριτσιών, νοσηλεύεται και η κατάστασή της είναι σταθερή.

Ο πατέρας, έμαθε τα τραγικά νέα καθοδόν από το Τέξας για το Χιούστον, όπου και θα παραλάμβανε τα παιδιά για καλοκαιρινές διακοπές από το σπίτι της μητέρας τους.

Δυστυχώς, όμως, η μοίρα και η κακή στιγμή έκοψαν το νήμα της οικογενειακής ευτυχίας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x