Ειδήσεις

Βγαίνει τελικός

Απόψε οι δύο μεγάλοι ημιτελικοί του Ευρωμπάσκετ. Κροατία-Λιθουανία στις 18:45 και Ισπανία-Γαλλία στις 22:00 τα δύο ζευγάρια.

Το ζευγάρι που θα διεκδικήσει τον τίτλο του Ευρωμπάσκετ στον τελικό της Κυριακής, αλλά κι αυτό που θα διεκδικήσει την παρηγοριά του χάλκινου μεταλλίου την ίδια μέρα, βγαίνει σήμερα στους δύο ημιτελικούς που θα γίνουν στην «Αρένα Στόζιτσε» της Λιουμπλιάνας.

Στις 18:45, οι… αδικημένοι του προγράμματος (μιας κι αγωνίζονταν χθες αλλά θα παίξουν ξανά πριν συμπληρώσουν καν 24ωρη ξεκούραση) Κροατία και Λιθουανία συγκρούονται για το πρώτο εισιτήριο. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ και πριν 18 χρόνια, στην Αθήνα, με τη «Λιέτουβα» να επικρατεί 90-80. Σε έξι συναντήσεις τους σε Ευρωμπάσκετ οι Λιθουανοί, που επιζητούν το πρώτο τους μετάλλιο στη διοργάνωση μετά το χάλκινο του 2007, μετρούν πέντε νίκες. Οι Κροάτες με τη σειρά τους ψάχνουν το τρίτο τους μετάλλιο στο τουρνουά μετά τα χάλκινα του 1993 και του 1995. Σε αγωνιστικό επίπεδο ξεχωρίζει η… συνάντηση των συμπαικτών στον Παναθηναϊκό, Ρόκο Λένι Ούκιτς και Γιόνας Ματσιούλις.

Στις 22:00, Ισπανία και Γαλλία που είχαν δύο μέρες ξεκούρασης, συναντώνται και πάλι, σε μία άτυπη ρεβάνς του προ διετίας τελικού στο Κάουνας. Οι «φούριας ρόχας» φτάνουν για όγδοη συνεχή διοργάνωση στα ημιτελικά και ορέγονται το τέταρτο διαδοχικό μετάλλιο μετά το αργυρό του 2007 και τα χρυσά το 2009 και το 2011. Οι «τρικολόρ», που έχουν μόλις τρεις νίκες σε 19 ματς σε Ευρωμπάσκετ απέναντι στην Ισπανία, έχουν πέντε χάλκινα και δύο αργυρά μετάλλια αλλά διατηρούν ζωντανό το όνειρο του χρυσού για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στις 15:30 οι δύο απογοητευμένοι της χθεσινής μέρας, Ιταλία και Ουκρανία, αναμετρώνται για τις θέσεις 5-8 με το νικητή να εξασφαλίζει θέση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και τον ηττημένο να παίζει αύριο στις 18:30 με τη Σερβία για το τελευταίο εισιτήριο της διοργάνωσης του 2014.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x