Επικαιρότητα

Βίντεο: Δείτε τον σπάνιο μεγαλόστομο καρχαρία που έπιασαν ψαράδες στην Ιαπωνία

Το συγκεκριμένο είδος έχει θεαθεί (ή αλιευθεί) μόλις 60 φορές από τη χρονιά που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα

Ένα εξαιρετικά σπάνιο καρχαρία βαθέων υδάτων αλίευσαν Ιάπωνες ψαράδες την Παρασκευή, πέντε χιλιόμετρα ανοιχτά από το λιμάνι Ογουάσε στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Πρόκειται για έναν μεγαλόστομο καρχαρία, είδος που χαρακτηρίζεται από το τεράστιο στόμα του και το υπερμεγέθες κεφάλι του και το οποίο έχει θεαθεί (ή αλιευθεί) μόλις 60 φορές από τη χρονιά που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα.

inner

Οι περισσότεροι μεγαλόστομοι καρχαρίες έχουν εντοπιστεί στην Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν, ενώ ο πρώτος «εκπρόσωπος» του συγκεκριμένου είδους αλιεύθηκε στα ανοικτά της ακτής της Χαβάης το 1976.

Το συγκεκριμένο είδος καρχαρία παραμένει σε βάθος πολλών δεκάδων μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρα και αναδύεται περίπου στα 12 μέτρα μόνο για να κυνηγήσει το βράδυ.

inner

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, που δημοσιεύει φωτογραφίες του επιβλητικού καρχαρία, το πελώριο πλάσμα ζυγίζει έναν τόνο και φτάνει σε μήκος τα 5 μέτρα. Μετά την αλίευση του πωλήθηκε σε έναν ντόπιο ιχθυοπώλη.



Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x