Επικαιρότητα

Βίντεο: Παγκόσμιο ρεκόρ βουτιάς από ύψος 60 μέτρων!

Δείτε την απίστευτη βουτιά σε καταρράκτη από έναν Βραζιλιάνο στην Ελβετία που πραγματικά κόβει την ανάσα (ίσως και την δική του...).

Κράτησε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Η πτήση του Βραζιλιάνου Laso Schaller από την άκρη του βράχου μέχρι το νερό του καταράκτη 60 ολόκληρα μέτρα πιο κάτω, μοιάζει τόσο γρήγορη. Όμως στην πράξη αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς είναι το μεγαλύτερο ύψος που έχει επιχειρηθεί τέτοια βουτιά σε στεριά.

Οι 27χρονος Βραζιλιάνος επιχείρησε την προσπάθειά του σε ένα βουνό της Ελβετίας, στο ιταλικό καντόνι της χώρας, σε μια κορυφή με την ονομασία Cascata del Salto. Μετά τα 4... ατέλειωτα δευτερόλεπτα της ελεύθερης πτώσης, το σώμα του χτυπά με δύναμη στο νερό, και βυθίζεται σ' αυτό. Η βουτιά πραγματοποιήθηκε με τα πόδια και με τα χέρια σφιγμένα πάνω στο σώμα, έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες τραυματισμού.

Κάτι που τελικά επιτεύχθηκε, καθώς ο τολμηρός Βραζιλιάνος βγήκε από το νερό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα παρά μόνο μία ελαφρά ζαλάδα από την ένταση της πρόσκρουσης με το παγωμένο νερό του καταρράκτη. Και όχι, δεν το ξαναπροσπάθησε μιας και ήδη ψάχνει για το επόμενο σημείο πτώσης, ώστε να ξεπεράσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x