Επικαιρότητα

Βίκυ Σταμάτη: Ήταν απόφαση του Άκη η αγορά του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

«Ακόμη και σήμερα αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου, δεν θα σας πει κακή κουβέντα...» είπε - «Όταν τον ρωτούσα γιατί έφτασες σε αυτό το σημείο, μου έλεγε γιατί τα έδωσα όλα»

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν σταθμός για μένα, η αρχή και το τέλος... Τον λάτρεψα και με λάτρεψε... Έχει μεγαλείο ψυχής... Ακόμη και σήμερα αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου, δεν θα σας πει κακή κουβέντα...». Αυτά είναι μόνο κάποια από τα λόγια που χρησιμοποίησε η Βίκυ Σταμάτη στην απολογία της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για να περιγράψει τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου συζύγου της και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των «χρυσών μιζών» για τα εξοπλιστικά, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό, άρχισε σήμερα η απολογία της Βίκυς Σταμάτη, η οποία, όπως και σε πρώτο βαθμό, υποστήριξε ότι είναι αθώα και τόνισε πως κάθεται στο εδώλιο, κατηγορούμενη μόνο και μόνο γιατί είναι σύζυγος του πρώην υπουργού.

Μάλιστα, η απολογία της κυρίας Σταμάτη ξεκίνησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με αφορμή το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς έπρεπε να πάει να παραλάβει τον γιο της από το σχολείο. Λαμβάνοντας τον λόγο και με αφορμή την απόρριψή του αιτήματός της, η κυρία Σταμάτη είπε προς το δικαστήριο: «Μετά την άρνησή σας, παρακάλεσα τον αδελφό μου να φύγει από την δουλειά του και να πάρει το παιδί από το σχολείο. Εμένα μου έχετε επιδείξει, κυρία πρόεδρε, ένα τεράστιο μεγαλείο ότι με επιστρέψατε στο παιδί μου. Ξέρετε τι σημαίνει απολογία; Κατάθεση ψυχής. Απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο που δεν είναι προετοιμασμένος να μιλήσει σήμερα. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά στο παιδί. Δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν άλλα παιδιά της ηλικίας του. Πολλές φορές βρίσκεται σε ένα καταστροφικό δίλημμα και μία αγωνία, ειδικά το βράδυ, για τον πατέρα του. Βρίσκεται μπροστά σε μία αγχώδη και διλημματική κατάσταση και αυτό είναι πολύ κακό για την προσωπικότητά του, για τη ζωή του, γενικότερα. Θα μπορούσατε να καλέσετε έναν παιδοψυχολόγο και να τον ρωτήσετε πώς μπορεί να αισθάνεται ένας δεκάχρονος. Θα σας πει πολύ βαρύτερα πράγματα από αυτά που εκφράζω εγώ αυτήν την ώρα. Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματα του και μάλιστα ανίατα, έχετε ευθύνη γι' αυτό».

Στη συνέχεια, η κυρία Σταμάτη, που ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά, ανέφερε στο δικαστήριο: «Δίνω το παρών ενώπιον του δικαστηρίου σας για τον εαυτό μου και προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο ακροατήριο, δεν καταλαβαίνω το γιατί. Απλά διότι είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία!».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σταμάτη είχε φυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση και βρέθηκε εκτός φυλακής τον Οκτώβριο του 2015, όταν έγινε δεκτό το αίτημά της για χορήγηση αναστολής στην εκτέλεση της ποινής της 12ετούς κάθειρξης που της είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά του νεοκλασικού σπιτιού επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου -το οποίο αποτελεί το κύριο σκέλος της κατηγορίας που αντιμετωπίζει η Βίκυ Σταμάτη- η σύζυγος του πρώην υπουργού τόνισε πως ήταν αποκλειστική απόφαση του Άκη Τσοχατζόπουλου το ακίνητο να περιέλθει στην κατοχή της.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία της η κυρία Σταμάτη: «Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για το οποίο ήταν απόφαση του άνδρα μου να έλθει στα χέρια μου. Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα από την στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε στην "Καθημερινή" να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο (...). Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων, δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω του, ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε σε έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, όπως είπε, της τηλεφώνησε. «Εγώ δεν ζήτησα ελεημοσύνη από κανέναν, αλλά ο άντρας μου ζήτησε από συγγενείς και του είπαν ότι αδυνατούν» είπε και προσέθεσε: «Όταν τον ρωτούσα γιατί έφτασες σε αυτό το σημείο, μου έλεγε γιατί τα έδωσα όλα και μου ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα».

Η απολογία της κυρίας Σταμάτη θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x