Πόλο

Βλάχος: «Μετράει το ότι όλοι έπαιξαν καλά σήμερα»

Στο γεγονός πως όλοι οι παίκτες της Εθνικής πόλο έπαιξαν καλά κόντρα στη Γαλλία απέδωσε την εύκολη νίκη επί των «τρικολόρ» ο Θοδωρής Βλάχος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως και οι 13 που αγωνίστηκαν, τα έδωσαν όλα μέσα στην πισίνα και πως δεν κοιτά ξεχωριστά πρόσωπα, αλλά όλη την ομάδα και πως διαπίστωσε βελτίωση σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ολλανδία. Ξεκαθάρισε πως στόχοι για το 2017 είναι μια ομάδα που θα νικά σε όλα τα ματς, θα σέβεται τους αντιπάλους, θα εκμεταλλεύεται το ταλέντο των παικτών της και θα έχει προσήλωση στην άμυνα.

Αναλυτικά: «Είδα δεκατρία παιδιά που έκαναν τα πάντα, ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στην παρούσα φάση, δε βλέπω πρόσωπα. Θέλω να βλέπω όσους μπαίνουν μέσα να παίζουν το ίδιο καλά και να μην υπάρχει καμία διαφορά στην απόδοσή μας. Σήμερα αυτό έγινε.

Δεν ξέρω αν οφείλεται στη διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο. Ίσως να ήταν κι αυτό. Πάντως, η προσπάθεια της ομάδας ήταν συνολικά πολύ καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τους Ολλανδούς, που είναι στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία. Είμαι συνολικά ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την απόδοση όλων των παιδιών.

Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε είναι μια Εθνική ομάδα που θα προσπαθεί να κερδίσει κάθε παιχνίδι, που θα συνεχίσει να μη φοβάται κανέναν αντίπαλο, αλλά θα σέβεται την κάθε ομάδα που θεωρείται ως υποδεέστερη και το κάθε παιχνίδι, ώστε να κερδίζει με μια άνεση και να μην του αφήνει περιθώρια ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

Θέλουμε να μείνουμε ταπεινοί και να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό από την ομάδα μας. Δεν θα πούμε ως που μπορούμε να φτάσουμε. Έλληνες είμαστε και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Στην Εθνική ομάδα, υπάρχει ταλέντο και έχουμε κάποια χαρακτηριστικά ως ομάδα τα τελευταία χρόνια. Μας διακρίνουν η ομαδικότητα και το πολύ πάθος στο παιχνίδι, ενώ έχουμε προσήλωση κυρίως στην άμυνα.

Όταν είμαστε καλοί αμυντικά, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο και η μέρα που θα βρεθείς σε μια μεγάλη διοργάνωση. Πιστεύω πως η Εθνική ομάδα θα έχει και φέτος τα χαρακτηριστικά που είχε τις δύο προηγούμενες χρονιές κι, αν όλα τα γύρω γύρω συμβούν όπως πρέπει, θα έχουμε μια καλή χρονιά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x