Επικαιρότητα

Βοήθεια $221 εκ. στους Παλαιστίνιους έστειλε ο Ομπάμα λίγο πριν φύγει

Οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν το Κογκρέσο εμπόδιζαν την εκταμίευση των χρημάτων. Ωστόσο σύμφωνα με το Associated Press, η κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε τα χρήματα λίγες ώρες πριν ορκιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ

Οικονομική βοήθεια 221 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Παλαιστίνιους αποδέσμευσε τις τελευταίες ώρες της προεδρίας του ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν το Κογκρέσο εμπόδιζαν επίμονα την εκταμίευση των χρημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με το Associated Press, η κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε τα χρήματα στην Παλαιστινιακή Αρχή το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

Σύμφωνα με τη «Washington Post», τα χρήματα προορίζονται για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε γενικές γραμμές ο Λευκός Οίκος σέβεται εντολές του Κογκρέσου για μη αποστολή πόρων στο εξωτερικό, όμως δεν είναι νομικά δεσμευτικές και συνεπώς μπορεί να τις παρακάμψει.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Τραμπ έχει επιλέξει μία σαφώς πιο φιλο-ισραηλινή εξωτερική πολιτική, σχεδιάζοντας ακόμα και ενδεχόμενη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν το ανατολικό τμήμα της πόλης ως πρωτεύουσα για μελλοντικό τους κράτος.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται να είναι σαφώς πιο ανεκτική απέναντι στις εποικιστικές πολιτικές του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, που είχαν αποτελέσει σημείο τριβής ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τον κ. Ομπάμα.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x