F1

Βολφ: «Δείξαμε τις αξίες της ομάδας μας»

Ο αρχηγός της Mercedes Τότο Βολφ υποστηρίζει ότι η ομάδα του έδειξε τις αξίες της στο γκραν πριν της Ουγγαρίας, μετά την παραχώρηση της 3ης θέσης στον Βαλτέρι Μπότας από τον Λιούις Χάμιλτον.

Το γκραν πρι της Ουγγαρίας είχε απρόσμενη κατάληξη. Στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον άφησε τον Βαλτέρι Μπότας να περάσει στο βάθρο και την 3η θέση. Ο Τότο Βόλφ ήταν χαρούμενος με αυτή την κίνηση των πιλότων του, ωστόσο το συναίσθημα που προέκυψε μετά όπως αναφέρει, δεν ήταν καλό.

Τι προηγήθηκε;

Ο Μπότας είχε αφήσει τον Χάμιλτον να τον προσπεράσει, ώστε να ασκήσει πίεση στον Κίμι Ράικονεν για αρκετούς γύρους. Ο Βρετανός οδηγός όμως δεν κατάφερε να βρει τρόπο να «σπάσει» την κυριαρχία της Ferrari. Έτσι, για να ανταποδώσει, άφησε τον Μπότας να περάσει εκ νέου μπροστά στον τελευταίο γύρο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Παρόλο που απογοητεύτηκε με την ήττα απέναντι στην αντίπαλο Ferrari, ο Βολφ αναγνώρισε την άξια κίνηση των πιλότων του:

«Ήταν μια δύσκολη μέρα για την ομάδα, αλλά δείξαμε τις αξίες μας. Πρώτα από όλα, δεν μπορούμε να είμαστε τελείως ικανοποιημένοι με την 3η και 4η θέση. Όμως, είναι θετικό το γεγονός ότι δεν χάσαμε τόσους πολλούς βαθμούς, σε έναν αγώνα που η Ferrari είχε τον πρώτο λόγο. Όπως και να χει, ήταν μια σπουδαία μέρα επειδή οι πιλότοι μας έδειξαν ήθος και σεβασμό ο ένας στον άλλο. Πρώτα ο Βαλτέρι άφησε τον Χάμιλτον να περάσει ώστε να ασκήσει πίεση στη Ferrari και να κοντράρει τον Κίμι και μετά, έγινε το αντίθετο, χωρίς να χάσει την θέση από τον Φερστάπεν. Αυτές είναι οι αξίες που μας βοήθησαν να κατακτήσουμε 6 πρωταθλήματα και μακροπρόθεσμα, θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε ακόμα πιο πολλούς τίτλους, παρόλο που ήταν μια δύσκολη απόφαση και το συναίσθημα μετά δεν ήταν τόσο καλό».

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται 14 βαθμούς μπροστά από τον Λούις Χάμιλτον. Η απόφαση του να αφήσει τον Μπότας να περάσει μπροστά, μπορεί να είναι κομβικής σημασίας για την έκβαση του πρωταθλήματος της Formula 1.

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x