Δραστηριότητες

Βόλος και Ζάκυνθος προχωρούν για υδροπλάνα

Ανη όλα πάνε κατ' ευχήν, το 2014, έπειτα από περίπου 7 χρόνια αδράνειας, θα ξαναδούμε - ελπίζουμε στη ζωστή βάση- να λειτουργούν ξανά υδροπλάνα στην Ελλάδα.

Ανάδοχος της διαδικασίας αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Ζακύνθου ορίστηκε η Hellenic Seaplanes, μετά την επιτυχή αξιολόγησή της από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου. Πλέον, προχωρά με γρήγορα βήματα, ώστε να καταθέσει φάκελο του υδατοδρομίου.

Η συγκεκριμένη επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας «Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα το 2014 και στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσει δίκτυο με υδατοδρόμια σε όλη την χώρα.

Η εταιρεία ήδη έχει καταθέσει τον πρώτο φάκελο για αδειοδότηση υδατοδρομίου που αφορά το Βόλο και ετοιμάζει τον φάκελο για το υδατοδρόμιο Ζακύνθου. Παράλληλα πολλοί Δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα υδατοδρόμιά τους και άλλοι προχωρούν με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για τις παραχωρήσεις στα λιμάνια τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x