Επικαιρότητα

Βόλτα στην Αθήνα για τον σύμβουλο του Ομπάμα, Αλεξ Γιαννούλια

Του δυο συνομήλικους άνδρες εκτός από την πολιτική, συνδέει ακόμα μια μεγάλη αγάπη.

Από τους πρώτους της αποστολής Ομπάμα έφτασε στην Αθήνα ο 40χρονος ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Αλεξ Γιαννούλιας που βρίσκεται χρόνια στο στενό επιτελείο του απερχόμενου πλανητάρχη.

Ο Αλεξ ή Αλέξης Γιαννούλιας με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, έγινε ο νεότερος στην ιστορία των ΗΠΑ τοπικός Υπουργός Οικονομικών καθώς διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών του Ιλινόις το διάστημα 2006-2011. Εν συνεχεία εντάχθηκε στο επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα.



Λόγω της ελληνικής καταγωγής του και της γνώσης των ιδιαιτεροτήτων της χώρας, προσγειώθηκε ένα 24ωρο πιο νωρίς από τον Ομπάμα, ώστε να κάνει κάποιες από τις εθιμοτυπικές συναντήσεις και να συζητήσει για τις τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου.

Εχει ζήσει στην Ελλάδα

Ο 40χρονος ελληνοαμερικανός, που έχει ζήσει στην Ελλάδα καθώς υπήρξε καλαθοσφαιριστής του Πανιωνίου αφού το 1998, σε ηλικία 22 ετών ήρθε στην Ελλάδα αναζητώντας ομάδα για να παίξει μπάσκετ.

Ο Αλεξ Γιαννούλιας διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον βουλευτή της Ν.Δ Βασίλη Κικίλια, καθώς υπήρξαν συμπαίκτες.

Με αφορμή την άφιξή του στην Ελλάδα, οι δυο τους συναντήθηκαν και συζήτησαν για αρκετή ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Τις φωτογραφίες ανέβασε στα social media ο Βασίλης Κικίλιας γράφοντας: «Με τον αδελφό μου Αλεξ Γιαννούλια, ο οποίος έχει υποστηρίξει πολύ τα ελληνικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα».








Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x