Επικαιρότητα

Βουδούρης για προσφυγικό: Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μια ζώνη ταμπόν

Τόνισε επίσης πως ο νόμος για τη φιλοξενία των προσφύγων έχει ψηφιστεί, αλλά ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί

Πλήρες καθεστώς απουσίας οργάνωσης και ανομίας στη διαχείριση του προσφυγικού καταγγέλλει στο ΣΚΑΪ ο τέως Γραμματέας Υποδοχής και ταυτοποίησης Οδυσσέας Βουδούρης, με αφορμή το ρεπορτάζ της Guardian, που έκανε λόγο για την πιο ακριβή ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία.

Τόνισε επίσης πως ο νόμος για τη φιλοξενία των προσφύγων έχει ψηφιστεί, αλλά ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Ο κ. Βουδούρης σημείωσε πως όλα αυτά τον έκαναν να παραιτηθεί από τη θέση του.

Αναφερόμενος στα κονδύλια, είπε ότι έχουν διατεθεί χρήματα από την ΕΕ που εμείς δεν χρησιμοποιούμε, και αυτό είναι αρνητικό και για τους προσφυγές και για την ίδια τη χώρα, και δείχνει αδυναμία του κράτους.

Επισήμανε μάλιστα πως υπάρχει απόκλιση στον αριθμό των προσφύγων που δίνει ως απολογισμό η κυβέρνηση και στον αριθμό που δημοσιοποιούν οι οργανώσεις. Διερωτήθηκε «προς τι αυτό το φούσκωμα από την κυβέρνηση».

Εξαπέλυσε πυρά προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα λέγοντας πως «καταγγέλλει ότι φταίνε οι πάντες έκτος από τον ίδιο».Ο κ. Βουδούρης τόνισε πως η συμφωνία που έχει κάνει η χωρά μας με την ΕΕ και την Τουρκία για τους προσφυγές, δεν αντιστοιχεί στη σημερινή πραγματικότητα και για αυτό υπάρχει αυτή η κατάσταση στα νησιά.

Όπως είπε μάλιστα, αυτό δεν είναι η σωστή στάση της κυβέρνησης, ούτε του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που πρέπει να πιέσουν τους εταίρους για να προσαρμοστεί η συμφωνία στην καινούργια κατάσταση.

«Ορισμένοι ακραίοι ξενοφοβικοί κύκλοι της ΕΕ θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μια ζώνη ταμπόν, ας μου επιτραπεί η έκφραση, για να σταματά τους προσφυγές και να μην πηγαίνουν στις χώρες τους. Για αυτό κ ο κ Μουζάλας έχει την υποστήριξη αυτών των ακραίων κύκλων, γιατί τους εξασφαλίζει αυτό το πράγμα, δήλωσε.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x