Πόλο

«Βούλιαξε» τη Σπαντάου ο Ολυμπιακός

Ένας εκπληκτικός κατά διαστήματα Ολυμπιακός νίκησε 11-6 τη Σπαντάου στο Βερολίνο για την τέταρτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 11-6 άνετα τη Σπαντάου στο Βερολίνο για την τέταρτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών και πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή διοργάνωση, παραμένοντας σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας και δείχνοντας πως είναι το πρώτο φαβορί για να βρίσκεται εκεί μέχρι τέλους της πρώτης φάσης.

Αντίθετα, η πρωταθλήτρια Γερμανίας έμεινε την πέμπτη θέση του γκρουπ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τη γερμανική ομάδα, η οποία προηγήθηκε με 3-2 στα μισά της πρώτης περιόδου. Όμως, ο Κώστας Γενηδουνιάς με τρία συνεχόμενα γκολ έδωσε το 3-5 στη λήξη της πρώτης περιόδου. Μέχρι το ημίχρονο, η διαφορά είχε διευρυνθεί στο +4 και ο Ολυμπιακός φρόντισε να τη διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα.


Τα οκτάλεπτα: 3-5, 1-3, 1-2, 1-1

Σπαντάου (Πέταρ Κοβάσεβιτς): Μπάξα, Σονταντιέ, Ζιλέν, Τσουκ 1, Πρόις, Γιούνγκλινγκ 1, Μαρζουκί 1, Ντέντοβιτς 2, Σταμ, Όελερ 1, Ρέστοβιτς, Χάμπι, Χένε

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης, Μπούσλιε 2, Ποντικέας, Ντόσκας 2, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γιάνοβιτς 1, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος


Ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε πως: «Κάναμε μια νίκη που έπρεπε να την κάνουμε σε μια έδρα που ίσως "περάσουν" και οι αντίπαλοί μας. Ήμασταν πολύ καλοί, εκτός από το νευρικό ξεκίνημα. Ήταν μια σημαντική νίκη που μας κρατάει στην κορυφή και πλέον βλέπουμε τα επόμενα παιχνίδια για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να δούμε πρώτα πως θα φτάσουμε στο Final Six και μετά με ποια θέση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και φώναξε για εμάς για να πάρουμε πιο εύκολα τη νίκη και να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Τους ευχαριστούμε πολύ που ταξίδεψαν μόνο και για το παιχνίδι και θα θέλαμε να αφιερώσουμε τη νίκη αυτή στα δυο μωρά που ήρθαν στην οικογένειά μας, στην οικογένεια του Ολυμπιακού, τα δυο κοριτσάκια, του Γιάνοβιτς και του Μυλωνάκη. Να τους ζήσουν, να είναι τυχερά και να μας φέρουν και εμάς τύχη».

Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια, η Σολνόκι νίκησε τη Νις με 17-4, ενώ η Όρβοσι ήρθε ισόπαλη με 7-7 με την Μπρέσια.


Η βαθμολογία του Α΄ομίλου:
1. Ολυμπιακός 10 (39-17)
2. Σολνόκι 10 (41-26)
3. Όρβοσι 7 (38-29)
4. Μπρέσια 4 (29-31)
5. Σπαντάου 3 (26-36)
6. Νις 0 (19-53)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x