Betmasters

Βραζιλία από ημίχρονο και Τιάγκο Σίλβα

O Λάμπρος Γκαραγκάνης δίνει στο sport-fm.gr τα προγνωστικά του για την πρεμιέρα του Μουντιάλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής άρχισε με επτά σερί Under. Το όγδοο, κατά σειρά παιχνίδι, έφερε το πρώτο Over (Γερμανία-Γκάνα 4-0) ενώ από τα δεκαέξι ματς της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των Ομίλων τα δεκατέσσερα είχαν έως δύο γκολ! Τούτο αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για το πόσο δύσκολη είναι η εκτίμηση, ειδικά των πρώτων αγώνων, σε μία διοργάνωση αυτού του βεληνεκούς.

Οι παράγοντες που πρέπει να προσμετρά ο παίκτης του στοιχήματος, που δεν θέλει να ποντάρει απλά για διασκέδαση αλλά για να βγάλει χρήματα, δεν είναι μόνο τα ρόστερ, οι απουσίες, η προϊστορία αλλά και συνιστώσες όπως η φανέλα, οι κλιματολογικές συνθήκες, η διαιτησία. Όσον αφορά το τελευταίο σκέλος η Τεχνολογία Γραμμής αποτελεί έναν πονοκέφαλο λιγότερο στην εξέλιξη των αγώνων και μετριάζει σε σημαντικό βαθμό την επιρροή της διαιτησίας στα παιχνίδια.

Το εναρκτήριο ματς του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξάγεται στον βραζιλιάνικο Νότο, στο Σάο Πάολο. Η θερμοκρασία είναι χειμωνιάτικη, όμως υγρασία και υψόμετρο δίνουν ένα ακόμη αβαντάζ στη διοργανώτρια και γηπεδούχο Βραζιλία απέναντι στους Κροάτες. Για την ομάδα του Νίκο Κόβατς το παιχνίδι αυτό είναι ιδιαίτερο, μια κι αν πάρει έστω τον πόντο αυτόματα γίνεται φαβορί για τη δεύτερη θέση. Αν ηττηθεί δεν χάθηκε και ο κόσμος, κάτι που δεν ισχύει για τη Βραζιλία.

Η «σελεσάο» δεν γίνεται ν΄ αποκλειστεί από τον πρώτο όμιλο, διότι, απλώς, είναι ανώτερη των υπόλοιπων τριών ομάδων. Αποδόσεις κάτω από 1,50 δεν προτείνουμε, επομένως ο «άσος» της ως σημείο δεν μπαίνει στο παιχνίδι μας. Η τιμωρία του Σίμουνιτς και ο τραυματισμός του Κράνιτσαρ στερούν δύο ποιοτικούς παίκτες για τους Κροάτες, που έχουν και πρόσφατα προβλήματα τραυματισμών (Πράνιτς, Σίλντενφελντ) στην άμυνα.

Η Βραζιλία είναι υποχρεωμένη να «ζήσει» σ΄ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο με την πίεση του κόσμου.

Η πορεία προς τον τίτλο είναι μονόδρομος κι αυτό, ίσως, βαρύνει τα πόδια των παικτών του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος βιώνει ένα προσωπικό δράμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τους θανάτους του ανιψιού του και του αδελφού της γυναίκας του. Το αγωνιστικό προσόν της Βραζιλίας, σε σχέση με προηγούμενες «σελεσάο», είναι η άμυνά της με παίκτες που έχουν ενεργή συμμετοχή και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας (ειδικά οι τρεις εκ των τεσσάρων - Άλβες, Λουίζ, Σίλβα - ).

Η μόνη ομάδα που έχει συμμετάσχει και στα προηγούμενα 19 Μουντιάλ οφείλει ν΄ αρχίσει με νίκη, την οποία θα ρισκάρουμε από το ημίχρονο που πληρώνει αξιοπρεπώς. Ως ειδικό στοίχημα θα προτιμήσουμε τον Τιάγκο Σίλβα για να σκοράρει πρώτος στο παιχνίδι. Όταν η επιλογή είναι εξεζητημένη, σ΄ ένα στοίχημα που έτσι κι αλλιώς είναι περισσότερο θέμα τύχης, η αιτιολόγηση πρέπει να είναι πειστική: Από τους επιθετικογενείς παίκτες της Βραζιλίας μόνο ο Φρεντ μπορεί να στηρίξει τη χαμηλή τιμή του. Χουλκ και Νέιμαρ δεν είναι καλά.

Η κροατική άμυνα, άλλωστε, θα είναι προσαρμοσμένη επάνω τους και το πιθανότερο είναι να «λυθούν» περισσότερο στην εξέλιξη του αγώνα, εφόσον γίνει το 1-0. Από κάποιο κόρνερ ή στημένη μπάλα ο Τιάγκο Σίλβα μπορεί με το κεφάλι να κάνει τη ζημιά. Είναι ένα πιθανό σενάριο αυτό για ν΄ ανοίξουν το σκορ οι Βραζιλιάνοι. Από τα δύο στόπερ τους ο Λουίζ μένει πίσω και ο Σίλβα προωθείται. Αποτελεί μία επιλογή που με πολύ λίγα χρήματα μπορεί να πολλαπλασιάσει το ποντάρισμά μας επί 30,00!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

300. ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ: 1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ – 1 ΤΕΛΙΚΟ (1,70)
ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ: ΤΙΑΓΚΟ ΣΙΛΒΑ (30,00)

Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x