Επικαιρότητα

Βραζιλία : Γκολ και ξύλο

Άγριες συμπλοκές αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομίας στη Βραζιλία, έξω από το στάδιο όπου ο Νεϊμάρ και η παρέα του νικούσαν 2-1 την Ουρουγουάη και προκρίνονταν στον τελικό του Confederation Cup

Περισσότεροι από 70.000 Βραζιλιάνοι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για το κύμα ακρίβειας εξαιτίας της ανάληψης του Μουντιάλ (2014) και των Ολυμπιακών Αγώνων (2016) από τη χώρα τους, διεξήχθη ο νικηφόρος αγώνας της Σελεσάο κόντρα στην Ουρουγουάη για τα ημιτελικά του Confederation Cup.

Το πλήθος των διαδηλωτών συγκρούστηκε με την Αστυνομία έξω από το «Mineirao Stadium» στο Μπέλο Οριζόντε, όπου η ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας αντιμετώπιζε την αντίστοιχη της Ουρουγουάης στον ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Η Αστυνομία είχε δημιουργήσει ένα «δαχτυλίδι» από ατσάλι σε ακτίνα ενάμισι χιλιομέτρου γύρω από το στάδιο και χρησιμοποίησε δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.

Μία πυκνή καυστική ομίχλη αερίου τύλιξε τους διαδηλωτές που απάντησαν με γκαζάκια, πέτρες και αρκετές βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Το κύμα των διαδηλώσεων από τα μέσα Ιουνίου πυροδότησε η εκτίναξη των εισιτηρίων μεταφοράς.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις μετατράπηκαν σε οργή λόγω της υψηλής φορολογίας, της συμπίεσης των κοινωνικών παροχών, της κρατικής διαφθοράς και φυσικά των δαπανών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση», είπε στο Sky News ο φοιτητής Ροντρίγκο Ξαβιέ.
Ο επίσης φοιτητής Αντρέ Κρεσέντιο πρόσθεσε: «Δεν συμφωνώ με τη βία, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Η Βραζιλία εξακολουθεί να είναι μια χώρα του τρίτου κόσμου και έχουμε πολλά προβλήματα».

Η διαδηλώτρια Κλόντια Ρούμπιο δήλωσε : «Η Βραζιλία δεν είναι μόνον η σάμπα και η μπάλα. Άνθρωποι πεθαίνουν στους δρόμους και το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο…».

Μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι θαυμάζουν τα αστέρια Νεϊμάρ, Όσκαρ, Παουλίνιο και άλλους.

Η «μαγεία», όμως, τελειώνει με το σφύριγμα της λήξης. Οι αστέρες παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που τους «χρυσοπληρώνουν» και οι οπαδοί μένουν πίσω αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα.

«Τρέφονται» με τα ίδια όνειρα που «έφτιαξαν» τους Πελέ, Ζίκο, Ρομάριο, Ρονάλντο, Ροναλντίνιο και τόσους άλλους...

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x