Επικαιρότητα

Βρετανία: Βουλευτές ζητούν να αφαιρεθεί η βρετανική υπηκοότητα της συζύγου του Άσαντ (pics)

Βρετανοί βουλευτές ζητούν από τη σύζυγο του Άσαντ είτε να σταματήσει να στηρίζει το «δολοφονικό» καθεστώς του Προέδρου της Συρίας, είτε να της αφαιρεθεί η βρετανική υπηκοότητα.

Ο βουλευτής του συντηρητικού κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι, ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNN ότι η γεννημένη στη Βρετανία, Άσμα Άσαντ, σύζυγος του Προέδρου της Συρίας, η οποία μάλιστα έχει διπλή υπηκοότητα βρετανική και συριακή, χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνική δικτύωσης για να στηρίζει το εγκληματικό καθεστώς του συζύγου της.

«Ο σύζυγός της έχει εμφανώς ξεπεράσει τα όρια δηλητηριάζοντας με χημικά αέρια τους δικούς του ανθρώπους και αυτή πρέπει να αποφασίσει» λέει ο Ζαχάουι, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Βαγδάτη από Κούρδους γονείς και μετακόμισε σε πολύ νεαρή ηλικία στη Μ. Βρετανία.

Τόνισε δε για τον Άσαντ ότι «Είναι ένα τέρας και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κυνηγήσουμε και αυτόν και τους ανθρώπους του. Η κα Άσαντ, διαθέτει διπλή υπηκοότητα και είναι μία προπαγανδίστρια ενός δολοφονικού καθεστώτος».

Ο εκπρόσωπος τύπου του καθεστώτος δεν έχει απαντήσει ακόμα στις κατηγορίες.

Η Άσμα Άσαντ, 41 ετών στο λογαριασμό της στο Instagram, ποστάρει φωτογραφίες μαζί με το σύζυγό της με το hashtag #WeLoveYouBashar.

Επιπλέον, κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το Facebook για να περάσει μηνύματα στήριξης του καθεστώτος στους 500.000 ακολούθους της.

Μάλιστα, πρόσφατα πόσταρε φωτογραφίες, όπου τη δείχνουν να αγκαλιάζει παιδιά και να κρατάει τα χέρια ηλικιωμένων κατοίκων από το Χαλέπι με λεζάντες, που επαινούν το καθεστώς του συζύγου της.









Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x