Επικαιρότητα

Βρετανία: Εκπαιδευμένοι αετοί θα γραπώνουν τα λαθραία drones στις φυλακές

Ο υπουργός Φυλακών της Βρετανίας, Sam Gyimah ανέφερε πως η χρήση drones στις φυλακές για να εισαχθούν λαθραία αντικείμενα θα μπορούσε να σταματήσει αν χρησιμοποιούσαν εκπαιδευμένους αετούς.

Εκπαιδευμένα γεράκια θα μπορούσαν να βάλουν «φρένο» στα drones και στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων που λαμβάνει χώρα σε φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με μια πρόταση που κατέθεσε στην Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός Φυλακών, Sam Gyimah.

Συγκεκριμένα, μιλώντας ενώπιον την Δικαιοσύνης ο Sam Gyimah ανέφερε πως η χρήση drones στις φυλακές για να εισαχθούν λαθραία αντικείμενα είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος που αλλάζει τα σημερινά δεδομένα.

Ερωτηθείς ο Sam Gyimah πώς θα μπορούσαν να σταματήσουν αυτές τις παράνομες παραδόσεις στις φυλακές, ο Gyimah είπε ότι «παρακολουθούμε από κοντά τι συμβαίνει στην Ολλανδία, όπου χρησιμοποιούνται αετοί για να σταματήσουν τα drones».

Η ολλανδική αστυνομία έχει κυκλοφορήσει βίντεο που δείχνει πώς εκπαιδευόμενοι αετοί σταματάνε τα drones.

Όταν ο Bernard Hogan-Howe, Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, έδειξε το βίντεο, οι παρευρισκόμενοι έδειξαν ενθουσιασμό για την ιδέα.

«Όπως ήταν αναμενόμενο σε μια οργάνωση που αλλάζει, ενδιαφερόμαστε για όλες τις καινοτόμες ιδέες και, φυσικά, θα πρέπει να εξετάσουμε τη χρήση των αετών από την ολλανδική αστυνομία» ανέφερε μια εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Οι αετοί θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να σταματήσουν την προστασία των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας από την επίθεση τρομοκρατών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x