Επικαιρότητα

Βρέθηκε ύποπτο όχημα που φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση στο Μάντσεστερ

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το λευκό Nissan Micra σε ακτίνα 100 μέτρων, ενώ έχουν διατάξει και την εκκένωση κοντινών κτιρίων

Ένα ύποπτο όχημα που πιστεύεται ότι συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ εντόπισε η βρετανική Αστυνομία στην περιοχή Ράσχολμ, κοντά στο κέντρο του Μάντσεστερ, όπου στην αρχή της εβδομάδας έγιναν και έρευνες σε σπίτια, σε σχέση με την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το λευκό Nissan Micra σε ακτίνα 100 μέτρων, ενώ έχουν διατάξει και την εκκένωση ορισμένων κοντινών κτηρίων για προληπτικούς λόγους.

Όπως δήλωσε εχθές η τοπική Αστυνομία, η έρευνα έχει εστιάσει πλέον στην συγκεκριμένη περιοχή εξαιτίας στοιχείων που βρέθηκαν κατά την μελέτη του υλικού των καμερών ασφαλείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ανιχνευτούν οι κινήσεις του βομβιστή αυτοκτονίας, Σαλμάν Αμπεντί, πριν το χτύπημα.

Στο μεταξύ, σήμερα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του Αμπέντι, του 22χρονου που αιματοκύλισε το Μάντσεστερ λίγο μετά από συναυλία της Αριάνα Γκράντε, να κάνει βόλτα στην συγκεκριμένη περιοχή της βρετανικής πόλης.

Αυτό που προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αστυνομικοί είναι αν όντως υπήρχε ένα δίκτυο υποστήριξης του 22χρονου Βρετανού με καταγωγή από τη Λιβύη καθώς όπως λένε έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάποια κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού αγοράστηκαν στη Βρετανία μετά την επιστροφή του από το τετραήμερο ταξίδι το διάστημα 15-18 Μαΐου.

«Αυτό που θέλουμε να καταλάβουμε είναι αν είχε τα κόμμάτια αυτά στην κατοχή του πριν φύγει από τη χώρα και γι' αυτό εξετάζουμε τις κινήσεις του τόσο προσεκτικά» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών.

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή Ράσχολμ από τις 18 έως τις 22 Μαΐου φαίνεται ο Αμπέντι με τζιν και αθλητικά άλλοτε να μεταφέρει την μπλε βαλίτσα το περιεχόμενο της οποίας εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τους Βρετανούς αστυνομικούς και άλλοτε να κρατά το μπουφάν του στο χέρι ενώ κουβαλάει μια τσάντα πλάτης.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x