bwin

Ντένις Σρέντερ: Ηγείται της Γερμανίας στην ωριμότερη φάση της καριέρας του

H Γερμανία έρχεται στο φετινό Μουντομπάσκετ με μεγάλες προσδοκίες, με τον Ντένις Σρέντερ να έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη της!

Σρέντερ: Ηγείται της Γερμανίας στην ωριμότερη φάση του

Μετά την εντυπωσιακή της πορεία μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο περσινό Ευρωμπάσκετ, η Γερμανία ταξίδεψε στην Ιαπωνία (όπου θα παιχτούν τα παιχνίδια του ομίλου της) με μεγάλες προσδοκίες!

Πρωταγωνιστής της αναμένεται να είναι ξανά ο Ντένις Σρέντερ, ο οποίος αφού εντυπωσίασε το περσινό καλοκαίρι με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, έχοντας 22,1 πόντους (54,5% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα) και 7,1 ασίστ ανά μέσο όρο στα 8 ματς που έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ, θα κρατάει και φέτος την… μπακέτα στην ομάδα του κόουτς Γκόρντον Χέρμπερτ.



Στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ από το καλοκαίρι του 2013, όταν επιλέχθηκε στο νούμερο 17 του draft από τους Ατλάντα Χοκς, ο Σρέντερ βρέθηκε στο κορυφαίο επίπεδο από τα 20 του. Το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της χώρας του ήρθε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, ενώ νωρίτερα είχε αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Η πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση ήρθε το καλοκαίρι του 2015, όταν αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ του 2015, με την εθνική του ωστόσο να απογοητεύει, να αποκλείεται από την πρώτη φάση και να τερματίζει στην διόλου τιμητική 15η θέση.

Σρέντερ: Ηγείται της Γερμανίας στην ωριμότερη φάση του

Από τη δεύτερη κιόλας χρονιά του στο ΝΒΑ, ο Σρέντερ άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στα παρκέ, παίρνοντας ρόλο βασικού στους Χοκς και τραβώντας πάνω του τα βλέμματα με τις επιθετικές του ικανότητες! Άρχισε να εξελίσσεται σε έναν γκαρντ που είχε για μεγαλύτερο «όπλο» του την ταχύτητα και την ικανότητά του να τελειώνει τις φάσεις με διάφορους τρόπους στην επίθεση!

Έχοντας διψήφιο μέσο όρο πόντων ανά παιχνίδι στο ΝΒΑ από τη σεζόν 2014-15 μέχρι σήμερα, και λίγο πριν γιορτάσει τα 30ά του γενέθλια, ο Ντένις Σρέντερ πλέον αποτελεί έναν πλήρη παίκτη που έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εθνική του ομάδα!

Σρέντερ: Ηγείται της Γερμανίας στην ωριμότερη φάση του

Προερχόμενος από μια πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και σχεδόν έναν χρόνο μετά τα… όργια που έκανε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ, το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να αποτελέσει τη διοργάνωση-σημείο αναφοράς στην καριέρα του. Σε μια Γερμανία που θα παραταχθεί με ένα γεμάτο ρόστερ, ο Σρέντερ μπορεί να βγει ξανά μπροστά, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ηγέτη που θα την οδηγήσει στην επιτυχία και στο πρώτο της μετάλλιο σε Μουντομπάσκετ από το μακρινό 2002, όταν είχε πάρει το χάλκινο στις ΗΠΑ.

Σρέντερ: Ηγείται της Γερμανίας στην ωριμότερη φάση του

Παρά τις ενοχλήσεις που συνεχίζει να νιώθει στον αχίλλειο, ο Σρέντερ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη φετινή εθνική Γερμανίας, η οποία, όπως φάνηκε και στο περσινό Ευρωμπάσκετ, στηρίζεται πάνω του. Μπορεί να έχει στο ρόστερ της του επίσης NBAers, Ντάνιελ Τάις, Φραντζ και Μόριτζ Βάγκνερ, αλλά δεδομένα ο Σρέντερ θα είναι ο πιο συνήθης πρωταγωνιστής στα επιθετικά συστήματα του προπονητή του. Παράλληλα, θα παίρνει την μπάλα στα χέρια του όταν εκείνη θα… καίει στα παιχνίδια δίχως αύριο. Εδώ και χρόνια «ψημένος» στο κορυφαίο επίπεδο, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να αναλάβει πρωτοβουλίες και αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ομάδας.

Το απέδειξε και κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, όταν δίπλα σε Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση για τους Λέικερς στο παιχνίδι των Play-In κόντρα στους Τίμπεργουλβς, όταν σκόραρε 21 πόντους και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του έτσι ώστε να πάρει τη νίκη με 108-102 στην παράταση, και παράλληλα την πρόκριση στα Playoffs!



Από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τη φανέλα των Τορόντο Ράπτορς, για τους οποίους αναμένεται να είναι ο βασικό point guard μετά την αποχώρηση του Φρεντ Φαν Βλιτ. Έχοντας μείνει ελεύθερος από τους Λέικερς, τον περασμένο Ιούλιο υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές σχεδόν 15 εκατ. ευρώ, νούμερο χαρακτηριστικό του πόσο τον πιστεύουν στην ομάδα του Καναδά.

Με δυνατότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του την ταχύτητά του, την ικανότητά του στον χειρισμό της μπάλας και τη δυνατότητα που έχει να τρυπάει την αντίπαλη άμυνα σκοράροντας με λέι απ, ο Σρέντερ θα αποτελέσει έναν από τους πιο «fun to watch» παίκτη στο φετινό Μουντομπάσκετ.

Σρέντερ: Ηγείται της Γερμανίας στην ωριμότερη φάση του

Παρότι αρέσκεται στο να δημιουργεί για τον εαυτό του, έχει την ικανότητα να δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του, ενώ παρόλο που το τρίποντο δεν αποτελεί το… φόρτε του, όταν είναι στη μέρα του και «πάρει φωτιά», δεν μπορείς να τον αφήσεις αμαρκάριστο ούτε στα 8 μέτρα! Επιπλέον, έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα και αμυντικά, με κλεψίματα, deflections ή ακόμα και τάπες, ενώ παράλληλα τα φυσικά του προσόντα του επιτρέπουν να είναι ο πρώτος που θα τρέξει στον αιφνιδιασμό για την ομάδα του.

Όντας στην ωριμότερη φάση της καριέρας του και προερχόμενος από μια πολύ καλή για εκείνον σεζόν, ο Σρέντερ δείχνει έτοιμος να οδηγήσει την εθνική Γερμανίας σε επιτυχίες που έχει να δει από την εποχή που πρωταγωνιστούσε ο θρυλικός Ντερκ Νοβίτζκι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x