Ευρώπη

Δε «μασάει»

Ούτε η κούραση, ούτε η δύσκολη έδρα εμπόδισαν τον ΠΑΟΚ να επικρατήσει με 75-69 της Μπούντουτσνοστ στην Ποντγκόριτσα.

Ο «Δικέφαλος» νίκησε με 75-69 τους πρωταθλητές Μαυροβουνίου στη «Μοράτσα», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου του Euro Cup και με 4-2 ρεκόρ στο γκρουπ δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας και το πλεονέκτημα της ισοβάθμιας με τους γηπεδούχους, που με 3-3 εξακολουθούν να έχουν και αυτοί ελπίδες πρόκρισης.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος μπροστά και έφτασαν στο +11 στη λήξη της τρίτης περιόδου και, όταν η Μπούντουτσνοστ πλησίαζε, η εμπειρία του Χαραλαμπίδη και η κλάση των Κούπερ, Μπόγρη τους βοηθούσαν να διατηρούν τη διαφορά.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ ήταν οι Χαραλαμπίδης με 21 και Μπόγρης με 17 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους διακρίθηκε ο Σέχοβιτς με 18 πόντους.

Μέχρι το πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έβρισκαν τις λύσεις και συμβάδιζαν στο σκορ, όμως από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ απέκτησε ένα προβάδισμα με επιθετική πολυφωνία μέσα στο καλάθι και κρατούσε ένα +4 με +5. Ένα σερί 4-0 των Μαυροβούνιων έφερε το -1, όμως η ευστοχία στις βολές και η υπεροχή σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες βοήθησαν τον «Δικέφαλο» να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο στο +5.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο «Δικέφαλος» διατηρούσε ένα +5 με τους Μπόγρη και Κούπερ, έχοντας τη συμπαράσταση του Δέδα και την υπεροχή στις στατιστικές κατηγορίες, πλην των ριμπάουντ. Οι Δέδας και Κούπερ έδωσαν ένα +5 και ένα +6 στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, όμως η έλλειψη των ριμπάουντ βοήθησε τους πρωταθλητές Μαυροβουνίου να κάνουν ένα 8-0 σερί και να προηγηθούν με +2 με επιθετική πολυφωνία. Ο Μπόγρης ανέλαβε δράση και βοήθησε τον «Δικέφαλο» να ολοκληρώσει το ημίχρονο στο +2 για την ελληνική ομάδα.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Χαραλαμπίδης κρατούσε ένα +4 για τον «Δικέφαλο», παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Το τρίποντο του Πέιν έδωσε ένα +7, όμως εκεί οι Μαυροβούνιοι έκαναν ένα σερί 4-0 και μείωσαν στο -3, χάρη στα ριμπάουντ. Ο Μπόγρης με προσωπικό 4-0 σερί έφερε το +7 για τους «ασπρόμαυρους», που είχαν πολύ καλύτερα ποσοστά ευστοχίας από τους αντιπάλους τους και οι Κούπερ και Πέιν έφεραν το +11, για να ολοκληρωθεί το τριαντάλεπτο στο +10.

Για ένα τρίλεπτο στην αρχή της τέταρτης περιόδου, καμία ομάδα δε σκόραρε και όταν έγινε αυτό ο ΠΑΟΚ πήγε ξανά στο +10 με τον Χαραλαμπίδη. Όμως, τα πολλά ριμπάουντ που κέρδιζαν οι γηπεδούχοι, τους βοήθησαν να κάνουν ένα σερί 5-0 και να μειώσουν στο -5. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν σταθερά στο +4 με +6 για τους φιλοξενούμενους, που έβρισκαν τις λύσεις μέσα στη ρακέτα και στις βολές. Το τρίποντο του Κούπερ στα 34’’ «καθάρισε» την υπόθεση νίκη και το τελικό +6 ήταν το «επισφράγισμα» της προσπάθειας των Θεσσαλονικέων, που είχαν τη σαφή υπεροχή στα ποσοστά στα σουτ.


Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 51-61, 69-75

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Σέχοβιτς 18, Μιχαϊλοβιτς 4, Κομάτινα 8, Βίτκοβατς 6, Πόποβιτς 14, Ακιντέλε 8, Ιβάνοβιτς 3, Τσάπιν 3, Κόλεμαν 5

ΠΑΟΚ: Πέιν 13, Κούπερ 12, Χαραλαμπίδης 21, Τσαϊρέλης 1, Δέδας 6, Μαργαρίτης 2, Μπόγρης 17, Κασελάκης 3


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x