Επικαιρότητα

«Δε θα πάμε σε ρήξη, δε θα συνεχίσουμε όμως και την καταστροφή»

Τσίπρας: Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας

Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου. Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ανέφερε και τόνισε ότι «ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του». Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη στήριξης της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει, καθώς και της μείωσης του χρέους. «Είμαστε έτοιμοι με ρεαλιστικές προτάσεις για το ζήτημα του χρέους και των επενδύσεων», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε αμοιβαία καταστροφική ρήξη αλλά δεν θα συνεχίσουμε την καταστροφή και την πολιτική της υποτέλειας. Θέλουμε να συγκρουστούμε με ένα κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα πεδία».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου «καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο», σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση που ανέδειξε με την ψήφο ο λαός έχει μπροστά εξαιρετικά δύσκολο έργο, στην αποκατάσταση της διεθνούς υπόστασης της χώρας, της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας και των δημοκρατικών θεσμών, του αισθήματος δικαίου στον λαό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Έλληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες από την κυβέρνηση. Δεν περιμένουν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη τη δραματική οικονομική κατάσταση, αλλά έχουν προσδοκία και απαίτηση να είμαστε κυβέρνηση με εντελώς διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει άλλες εξαρτήσεις ούτε άλλο αφεντικό πέρα από τους ίδιους τους πολίτες.

«Δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές. Ερχόμαστε για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται», συμπλήρωσε. Ζήτησε ακόμη «να κάνουμε παρελθόν το κράτος πελάτη, τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις λίγων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», ενώ ανέφερε ακόμη ότι «η εξουσία δεν μας ανήκει, ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν».

Ζήτησε επίσης «να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στην αλαζονεία, να αποφεύγονται οι σπατάλες, τα φαινόμενα διαφθοράς. Ο λαός μας υποφέρει και απαιτεί σεβασμό, να ματώσουμε προκειμένου να τον υπερασπιστούμε με αξιοπρέπεια».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x