Επικαιρότητα

Απίστευτο: Μετεωρίτης χτυπά πόλη του Μεξικό (video)

Ταρακουνήθηκαν σπίτια και προκλήθηκαν εκρήξεις -Δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές

Αυτό το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας τεράστιος μετεωρίτης σκίζει τον ουρανό, ταρακουνάει σπίτια και προκαλεί μια σειρά από εκρήξεις. Πέντε πολιτείες στο Μεξικό επηρεάστηκαν από την επίδρασή του. Το φαινόμενο καταγράφηκε στο κεντρικό Μεξικό και μελετήθηκε από τον αστρονόμο Jose Ramon Valdes, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αστροφυσικής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιστήμονας εξήγησε ότι η βολίδα θεωρήθηκε από πολλούς ότι ήταν μετεωρίτης.

«Η πορεία των μεγάλων αστεροειδών μπορεί να διακριθεί. Το πρόβλημα είναι με τους μικρούς αστεροειδείς που δεν είναι ορατοί. Αυτά τα αντικείμενα είναι απομεινάρια του ηλιακού συστήματος του πλανήτη μας. Ενας μεγάλος αστεροειδής θα μπορούσε να κατεδαφίσει και να εξαφανίσει μια πόλη. Υπάρχουν πολλοί, αλλά λίγοι φθάνουν στο έδαφος. Είναι πολύ πιθανό η έκρηξη να οφείλεται σε ένα μετεωρίτη που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης. Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά, που σημαίνει ότι είναι πιθανό να μην φτάσει ποτέ στο έδαφος».

Η φωτοβολίδα καταγράφηκε από την πλατφόρμα SkyAlert, η οποία προειδοποιεί για τα φυσικά φαινόμενα.

Ο κάτοικος της πόλης Puebla, Eduardo Bravo είπε για το φαινόμενο που βίωσε: «Ο ουρανός φωτίστηκε. Για λίγα δευτερόλεπτα ήταν σαν να μας χτύπησε κεραυνός ή πύραυλος».

Η Πολιτοφυλακή είπε πως δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x