Επικαιρότητα

Δείτε πώς Ρώσοι έκαναν το μοναδικό βίντεο κλιπ σε συνθήκες

Το νέο video clip του τραγουδιού Fly των OK Go ήταν το πρώτο που γυρίστηκε σε πραγματικές συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, με τους Ρώσους να αναλαμβάνουν την δύσκολη αποστολή.

Το νέο video clip του τραγουδιού Fly των OK Go ήταν το πρώτο που γυρίστηκε σε πραγματικές συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, με τους Ρώσους να αναλαμβάνουν την δύσκολη αποστολή.

Χρειάστηκαν συνολικά 21 πτήσεις του αεροσκάφους Il-76MDK, το οποίο για να δημιουργήσει συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στο εσωτερικό του έκανε ταχύτατες καταδύσεις των 45 μοιρών, οι οποίες και δημιουργούσαν τις απαραίτητες συνθήκες για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Χρειάστηκαν συνολικά 21 πτήσεις ενώ το συγκρότημα έμεινε αθροιστικά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας για δύο ώρες και 15 λεπτά.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του εγχειρήματος είναι πως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πτήσεων και διάρκειας συνθηκών έλλειψης βαρύτητας αντιστοιχεί σε ένα έτος εκπαίδευσης των Ρώσων κοσμοναυτών.

Στις πτήσεις βρισκόταν και οι Ρωσίδες γυμνάστριες Anastasia Burdina και Tatiana Martynova, οι οποίες βοήθησαν τα μέλη του συγκροτήματος και όπως δηλώνουν: "η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά από αυτό".

"Η πρώτη πτήση ήταν εξαιρετικά δύσκολή, αφού οι εκπαιδευτές δεν μπορούσαν να μας κατευθύνουν, αλλά την ίδια ώρα ήταν ένα συναρπαστικό αίσθημα αυτό της έλλειψης βαρύτητας. Απλά πετάς", δηλώνει η Martynova.

"Ήταν μία δύσκολη αλλά μοναδική και συναρπαστική εμπειρία", σημειώνει, μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik.

To βίντεο έφτασε τα 28 εκατ. views σε μόλις 2 μέρες.

Τα γυρίσματα έγιναν στο κέντρο εκπαίδευσης αστροναυτών, Γκαγκάριν, στην Ρωσία, ενώ επαγγελματίες εκπαιδευτές από το κέντρο δούλεψαν μαζί με τους μουσικούς για να γυριστεί το βίντεο κλιπ.



Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x