Επικαιρότητα

Δείτε το τέλειο σπίτι από το Truman Show που πωλείται για 11,8 εκατ. δολάρια!

Η ηρεμία και η τελειότητα, όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της κοινότητας Seaside της Φλόριντα, έρχεται με το αντίστοιχο τίμημα

Κάποτε ο Τζόρτζ Όργουελ είχε γράψει το «1984» γνωστοποιώντας στα μικρά μυαλά της εποχής του, αλλά και τα αντίστοιχα των επόμενων γενεών την ιδέα της παρακολούθησης από τον «μεγάλο αδελφό». Σε ένα τέτοιο μοτίβο δημιουργήθηκε και το 1998 η ταινία «Truman Show», μια ταινία στην οποία ο Τζιμ Κάρεϊ, χωρίς να το γνωρίζει, είναι ο πρωταγωνιστής, ενός reality, στο οποίο, ο έξω κόσμος, παρακολουθεί τη ζωή του, από τη μέρα που γεννήθηκε!

inner

Ζει σε μια πόλη, ονειρικά φτιαγμένη, χωρίς ούτε ένα ψεγάδι, και όλα κυλούν τέλεια μέχρι να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει.

inner

Αυτή η ονειρική πόλη της ταινίας, βρίσκεται στο Seaside της Φλόριντα, στις ΗΠΑ και ένα από τα πανέμορφα σπίτια της, στην άκρη της θάλασσας, έκτασης 280 τετραγωνικών μέτρων βγήκε στο σφυρί. Και η τιμή του; Μόνο 11,8 εκατομμύρια δολάρια!

inner

Η τιμή του βέβαια, δικαιολογείται από τον οίκο Christie's, αν αναλογιστεί κάποιος εκτός, φυσικά από το σημείο, πως πρόκειται για το σπίτι των ιδρυτών της κοινότητας. Ο Ρόμπερτ και η Ντάριλ Ντέιβις κληρονόμησαν την τεράστια έκταση, που αργότερα, τη δεκαετία του '70, έγινε η κοινότητα του Seaside και συνέλαβαν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για κοινότητες, μικρές σε έκταση, οικολογικά συντηρήσιμες και χωρίς αυτοκίνητα.

inner

Το σπίτι που είναι το μοναδικό της περιοχής που έχει χτιστεί από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Άλντο Ρόσι, διαθέτει άλλα 250 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικού χώρου, βεράντα που «βλέπει» από παντού θάλασσα και πράσινο, είναι λευκό, για να ταιριάζει με το όνομα της κοινότητας (Seaside: Παραθαλάσσιο) και δεν μπορεί να περιγραφεί από κάποια άλλη φράση πέρα από «το σπίτι των ονείρων». Οπότε, σε όποιον περισσεύουν, μόλις 11,8 εκατομμύρια δολάρια, βρήκε τι να τα κάνει...

inner

inner

inner

inner

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x