Euroleague

Δεν... αφήνει τον Ζοτς η Μπάρτσα

Αν κι έκανε τα εύκολα-δύσκολα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε στην Γαλλία της Ναντέρ με 82-78, έφτασε τις έξι νίκες και παραμένει στο... κυνήγι της πρωτιάς και της Φενέρμπαχτσε.

Από το πουθενά, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Ακόμα κι έτσι, όμως, η Μπαρτσελόνα απέφυγε να πέσει ξανά «θύμα» της Ναντέρ, όπως στο πρώτο γύρο, και επικράτησε μέσα στη Γαλλία με 82-78. Από το δεύτερο δεκάλεπτο μέχρι το 37’ οι Καταλανοί βρίσκονταν σχεδόν μόνιμα σε διψήφια διαφορά, ωστόσο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «κλέψουν» το ματς, δίχως να τα καταφέρουν στο φινάλε.

Έτσι οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν τις έξι νίκες σε οκτώ αγώνες και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της Φενέρμπαχτσε για την κορυφή του πρώτου ομίλου. Στα χαμηλά έμεινε ο Παπανικολάου με μόλις 2 πόντους, με τους Ναβάρο, Αμπρίνες και Λάμπε να είναι οι κορυφαίοι για τους νικητές.

Το ματς:

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να ξεφύγει, αφού η Ναντέρ έβρισκει συνεχώς «απαντήσεις», ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 2 πόντους (19-17)!
Στη δεύτερη περίοδο, οι Καταλανοί ανέβασαν στροφές και με σερί 9-0, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 26-17.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν άφησαν την διαφορά να ανοίξει –προς στιγμήν- μειώνοντας ξανά στους 3 (33-36), αλλά ένα νέο «ξέσπασμα» των «μπλαουγκράνα» στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, έστειλε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα για το 47-37 του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση. Καλάθι σημειώνονταν εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα η διαφορά ούτε να μειώνεται, ούτε να αυξάνεται και την Μπάρτσα να ‘χει βάλει τις βάσεις για τη νίκη με το υπέρ της 66-57 στο 30’.

Και εκεί που το παιχνίδι δεν φαινόταν πως κρύβει κάποιες περαιτέρω συγκινήσεις, αφού η Μπαρτσελόνα συνέχισε να προηγείται εύκολα με 78-67, ήρθαν τα πάνω-κάτω! Με ευστοχία από τα 6,75 και τρέλο... comeback οι Γάλλοι μείωσαν στο καλάθι, ένα λεπτό πριν το τέλος, με σερί 11-2 (78-80)! Μάλιστα είχαν και την κατοχή της μπάλας με 30’’ να απομένουν, όμως, αστόχησαν και ουσιαστικά η ομάδα του Πασκουάλ έφυγε με το διπλό με το τελικό 82-78!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x