Βόλεϊ

«Υπάρχει βάρος, αλλά θέλουμε την πρόκριση στον τελικό»

Στο παιχνίδι της Εθνικής κόντρα στη Σλοβενία αναφέρθηκε ο διεθνής ακραίος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, λέγοντας, πως «νιώθω πως υπάρχει μεγάλο βάρος, αφού εκπροσωπούμε το ελληνικό βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο».

Η Εθνική βόλεϊ αντιμετωπίζει τη Σλοβενία το Σάββατο (12/7) στον πρώτο ημιτελικό αγώνα του Ευρωπαϊκού Λιγκ Ανδρών και ο ακραίος της Κηφισιάς, Θανάσης Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε πως υπάρχει πίεση, καθώς είναι μεγάλο βάρος να εκπροσωπήσεις το ελληνικό βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο.

Οι δηλώσεις του:

«Όταν φτάνεις να αγωνιστείς σε ένα ημιτελικό μιας διοργάνωσης όπως το Ευρωπαϊκό Λιγκ, πάντα υπάρχει προσμονή. Κι όλοι μας περιμένουμε τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο αγώνας γιατί ένας αθλητής ποτέ δεν ξέρει αν στην καριέρα του θα έχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες», είπε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ο οποίος δεν φάνηκε να αγχώνεται, αλλά αντιλαμβάνεται ότι οι διπλές αναμετρήσεις είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον του αθλήματος.

«Προσωπικά, δεν είμαι άνθρωπος που αγχώνεται εύκολα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι νιώθω πως υπάρχει και ένα μεγάλο βάρος αφού εκπροσωπούμε το ελληνικό βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο και θέλουμε όλοι να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στον τελικό».

Η πρόκριση της Εθνικής στους ημιτελικούς ήταν ο μεγάλος στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο νεαρός ακραίος: «Είμαι της άποψης ότι όσο έχεις την ευκαιρία να φτάσεις πιο ψηλά δεν σταματάς. Εγώ θεωρώ ότι κι οι τέσσερις ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να πάρουν το τρόπαιο. Φυσικά η Σλοβενία έκανε μια εξαιρετική πορεία στον προκριματικό γύρο, έχει μια πολύ καλή και σίγουρα πιο έμπειρη ομάδα από τη δική μας, αλλά δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι όπου πολλά μπορούν να συμβούν».

Με τη σεζόν να φτάνει προς το τέλος της λογικό είναι να μπαίνει και το ερώτημα της κούρασης, ωστόσο ο Πρωτοψάλτης τόνισε: «Μιλάμε για τους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Για δύο αγώνες που όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση μας και να βρίσκονται εδώ για να αγωνιστούν, οπότε δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας η λέξη κούραση. Η θέληση που έχουμε για να πετύχουμε είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ οτιδήποτε άλλο», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής ομάδας.

«Για μας θα είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ξέρω ότι είμαστε στη μέση του καλοκαιριού, οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και να είναι σίγουροι ότι θα τα δώσουμε όλα για να τους ανταποδώσουμε τη στήριξη με μια μεγάλη νίκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x