sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δεν είναι και λίγα…

Champions League δεν είναι… Όμως και το Europa League πέρα από το πρεστίζ μπορεί να προσφέρει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης αν περάσουν τα play offs.

Ό,τι κερδίζει κανείς, καλό είναι… Κι ασφαλώς όλες οι ομάδες θα προτιμούσαν (πέρα από τη δόξα και το πρεστίζ) τα πολλά εκατομμύρια ευρώ του Champions League, αλλά και το Europa League δεν προσφέρει λίγα χρήματα στις ομάδες που θα προχωρήσουν.

Το www.sport-fm.gr αναλύει γιατί οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στα play offs, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν τη διοργάνωση σαν… φτωχό συγγενή του Champions League.

Έχουμε και λέμε: Με βάση τα περσινά οικονομικά δεδομένα, τα οποία ανακοινώθηκαν από την ίδια την UEFA, η πρόκριση στους ομίλους του Europa League αποφέρει αυτομάτως σε κάθε ομάδα 1,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, κάθε χώρα διαθέτει ένα ποσό από το market pool που διανέμεται στις ομάδες της που μπαίνουν στους ομίλους. Αυτό πέρσι ήταν 2.421.804 ευρώ και το καρπώθηκε εξ ολοκλήρου ο ΠΑΟΚ, ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη φάση των ομίλων.

Από εκεί κι έπειτα, προβλέπονται 200.000 ευρώ για κάθε νίκη και 100.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία στη φάση των ομίλων, η πρώτη θέση του ομίλου επιφέρει πριμ 400.000 και η δεύτερη 200.000 ευρώ. Η συμμετοχή στους «32» φέρνει άλλες 200.000 ευρώ, στους «16» 350.000, στα προημιτελικά 450.000, στα ημιτελικά 1 εκατ. και στον τελικό ο νικητής παίρνει 5 εκατ. και ο ηττημένος 2,5 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι πως η Σεβίλλη, που κατέκτησε το Europa League, έβαλε στα ταμεία της από τη συνολική πορεία της στη διοργάνωση 14,6 εκατ. ευρώ! Το μίνιμουμ που εισέπραξε μια ομάδα που συμμετείχε στους ομίλους του Europa League, ήταν τα 1.485.540 ευρώ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x