Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Δεν είναι το καλύτερο αλλά με διαφορά το πιο αμφίρροπο!

Με την συμπλήρωση 25 χρονών από τότε που ξεκίνησε η Premier League τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι πως σήμερα το πρωτάθλημα είναι πάλι τόσο αμφίρροπο όσο υπήρξε σε εκείνο το ξεκίνημα!

Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος

Τότε έμπαινε στην αφετηρία ως πρωταθλήτρια η Λιντς Γιουνάιτεντ που λίγους μήνες πριν δεν της έδιναν οι ειδήμονες πιθανότητες να αφήσει το απόλυτο φαβορί που ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη δεύτερη θέση! Μάλιστα έχοντας συμπληρώσει 26 χρόνια από τη τελευταία φορά που είχε πάρει τον τίτλο τότε, η ομάδα του Φέργκιουσον άρχιζε με μεγάλη πίεση τη νέα σεζόν κάτι που αποτυπώθηκε στα πρώτα τρία παιχνίδια της στα οποία δεν κέρδισε! Στο τέλος ωστόσο θα κατάφερνε να σπάσει την κακοδαιμονία κατακτώντας τον παρθενικό τίτλο της νέας εποχής! Τότε ξεκινούσαν έξι ομάδες με πιθανότητες για το πρωτάθλημα, άσχετο αν τρεις από αυτές είχαν χάσει από πολύ νωρίς τις ελπίδες τους όπως η Λίβερπουλ η Άρσεναλ και η πρωταθλήτρια Λιντς η οποία τερμάτισε μάλιστα τη σεζόν χωρίς εκτός έδρας νίκη!

Με ελπίδες ξεκινούσε η Αστον Βίλα που πάλεψε με το τέλους με τη Γιουνάιτεντ αλλά και η Μπλάκμπερν που αν και νεοφώτιστη είχε τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο ( πιο ακριβοπληρωμένο τεχνικό στο νησί τότε με τρεις τίτλους ως προπονητής της Λίβερπουλ) και τον πιο ακριβοπληρωμένο της εποχής τον Άλαν Σίρερ που είχε στοιχίσει 3,6 εκατομμύρια λίρες, ποσό ρεκόρ φια τη Βρετανία! Αν και προηγήθηκε κάποια στιγμή στη βαθμολογία στο τέλος τερμάτισε τέταρτη και αυτό της έδωσε το εισιτήριο για το Κυπελλο ΟΥΕΦΑ βάζοντας ωστόσο τις βάσεις για τη δεύτερη θέση του 1994 και τον εκπληκτικό τίτλο του 1995! Μια άλλη από τις διεκδικήτριες εξελίχτηκε να είναι η Νόριτς που μέχρι τον Απρίλιο ήταν μπροστά αλλά λύγισε φυσιολογικά στο τέλος!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x