Ισπανία

Δεν έχει «φρένο» ο Ρονάλντο

Τα 19 χατ-τρικ στο πρωτάθλημα έφτασε προχθές ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πλέον απειλεί τους Ντι Στέφανο και Θάρα. Επίσης, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον σπουδαίο Ραούλ.

«Ο Κριστιάνο (Ρονάλντο) είναι από άλλο κόσμο», δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι μετά τη λήξη του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Σοσιεδάδ (5-1).

Στο προχθεσινό ματς της «βασίλισσας» ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 19 χατ-τρικ στην Primera Division, τρία λιγότερα από θρύλους του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Ντι Στέφανο και ο Θάρα.

Αγαπημένο «θύμα» του διεθνούς άσου είναι η Σεβίλλη (τέσσερα χατ-τρικ), ενώ ο Αργεντινός είχε τέσσερα με την Λας Πάλμας και ο Θάρα τρία με την Ντεπορτίβο.

Συνολικά, ο 28χρονος παίκτης μετράει 23 χατ-τρικ, δύο επιπλέον στο Champions League και ισάριθμα στο Κύπελλο Ισπανίας. Από την πλευρά του, ο Ντι Στέφανο έχει 28 (πέντε επιπλέον στα Κύπελλα Ευρώπης και ένα στο Copa Del Rey).

Από εκεί και πέρα, ο Ρονάλντο έχει φτάσει τα 225 γκολ σε 216 αγώνες (μ.ο. 1,04 γκολ σε κάθε ματς) και απέχει μόλις 98 τέρματα από τον σπουδαίο αρχηγό της Ρεάλ, Ραούλ Μπλάνκο, ο οποίος είχε βρει δίχτυα 323 φορές σε 741 παιχνίδια (μ.ο. 0,43 γκολ σε κάθε ματς) σε σύνολο 16 ετών στον σύλλογο.

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος είναι από το 2009 στην Ρεάλ και ήδη έχει καταφέρει να καταρρίψει πολλά ρεκόρ με εκείνο του Ισπανού φορ να μοιάζει εφικτό.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x