Άρης Ασβεστάς

Δεν φταίει ο Ουάρντα για τις χυδαιότητές του...

Ο Ουάρντα βλέπει συμπεριφορές και μιμείται! Και αυτός, όπως και πάρα πολλοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι γουστάρουν! Γράφει ο Άρης Ασβεστάς.

«Ντιμπιντιμπιντάι, ο Ουάρντα σας γ…άει», μας είπε ο Αιγύπτιος.

Διότι δεν το είπε μόνο στην ΑΕΚ και ας απευθυνόταν σε εκείνη.

Ξέρασε τον εμετό του στα μούτρα όλων όσων έχουμε την ατυχία να ασχολούμαστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν ποστάρει διάφορες προκλητικές ανοησίες στα social media, αλλά τέτοια χυδαιότητα, με ύβρεις και ευθεία επίθεση, νομίζω δεν έχει προηγούμενο.

Βέβαια, ο Ουάρντα δεν είναι ακριβώς αυτό που ονομάζουμε «επαγγελματίας ποδοσφαιριστής». Περισσότερο πρόκειται για μια ατραξιόν των γηπέδων, εντός και εκτός, ένας χαβαλές που τυγχάνει να ξέρει και μπάλα.

Έγινε φίρμα όταν τραγούδησε το «μελαχρινάκι» σε σπαστά ελληνικά και όταν κυκλοφόρησαν ροζ ιστορίες που τον ενέπλεκαν. Και είναι γεγονός (και κρίμα) ότι μνημονεύεται περισσότερο γι’ αυτά παρά για τις ομολογουμένως καλές του επιδόσεις στο χορτάρι.

Οι συμπεριφορές αυτές ωστόσο, δεν δικαιολογούνται.

Δεν δικαιολογούνται ούτε όταν σε γιουχάρει εν χορώ ένα γήπεδο!

Ασφαλώς και ο οπαδός δεν έχει το ακαταλόγιστο, αλλά δεν δικαιούσαι να αντιδράς για κάτι που είναι τόσο σύνηθες σε όλα τα γήπεδα του κόσμου: Αν οι ποδοσφαιριστές αντιδρούσαν σε κάθε αποδοκιμασία με χειρονομίες, θα είχαμε αιματοκύλισμα σε κάθε ματς. Γι’ αυτό και απαγορεύεται αυστηρά να προκαλείς την εξέδρα!

Κάποτε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Περέιρα μαζί με τον Κασάμι προκάλεσαν με χειρονομίες τον κόσμο της ΑΕΚ και ορισμένοι μπούκαραν μέσα! Τιμωρήθηκε φυσικά αυστηρότατα η ΑΕΚ, αλλά οι δύο αυτοί τύποι δεν τιμωρήθηκαν μόνο από τον αθλητικό δικαστή με πρόστιμο, αλλά και με ποινές φυλάκισης από ποινικό δικαστήριο!

Καμία δικαιολογία, λοιπόν, για τον Αιγύπτιο, που πριν τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και τον αθλητικό δικαστή (οι οποίοι οφείλουν να επιληφθούν άμεσα), πρέπει να του τραβήξει άγρια το αυτί και ο Ατρόμητος…

Ωστόσο, δεν φταίει αποκλειστικά ο Ουάρντα γι’ αυτές τις συμπεριφορές. Είναι και αυτός θύμα αυτού του θλιβερού κατασκευάσματος που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ουάρντα βλέπει και μιμείται! Τι βλέπει;

Βλέπει μίσος παντού! Τις ομάδες να δηλητηριάζουν όλο το ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έχοντας δημιουργήσει μία και μόνη «πραγματικότητα»: Όσοι δεν είναι μαζί μας, όσοι είναι απέναντι, είναι εχθροί και πρέπει να εξοντωθούν!

Βλέπει τα πάντα να αμφισβητούνται: Τίποτα και ποτέ δεν κερδίζει ο άλλος δίκαια, εκτός αν το έχουμε κατακτήσει εμείς! Όλοι οι άλλοι επιδίδονται σε λαμογιές, εμείς είμαστε οι καλοί, οι άλλοι είναι οι κακοί!

Βλέπει ακραίες συμπεριφορές από παράγοντες: Ντου σε διαιτητές, απειλές, ύβρεις, προκλήσεις και άλλες ομορφιές. Μέχρι και εισβολή με πιστόλι σε κοινή θέα είδε!

Βλέπει μια νοσηρή κατάσταση που αν είσαι και λίγο… ελαφρύς στο μυαλό, εύλογα σε κάνει να σκεφτείς: Σε αυτό το πρωτάθλημα, μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις! Γιατί να μην προκαλέσω κι εγώ την εξέδρα ή να ρίξω ένα μπινελίκι στο instagram;

Το πιθανότερο θα είναι να αποθεωθώ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x