Euro 2024

«Δεν ήταν η καλύτερη Εθνική, αλλά…»

Τους λόγους για τους οποίους η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε διπρόσωπη στο φιλικό με την Πορτογαλία εξήγησε ο Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Στην εικόνα που είχε η Εθνική Ελλάδας στο πρόσφατο φιλικό με την Πορτογαλία στάθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Επίσης, ο παλαίμαχος επιθετικός τόνισε ότι υπάρχουν δύο με τρεις θέσεις στο αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης» που ακόμη… παίζονται και αυτό θα φανεί από την απόδοση που θα έχουν οι διεθνείς στα επόμενα δύο φιλικά που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο νεαρός τεχνικός (ασχολείται πλέον με την προπονητική) στάθηκε και στην παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη στον αγώνα με τους Ίβηρες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αμανατίδης στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» με τον Γιώργο Χελάκη και τον Σωτήρη Ταμπάκο

Για την καριέρα του:

«Τώρα που σταμάτησα με το ποδόσφαιρο προσπαθώ να ασχοληθώ με την προπονητική, έχοντας πάρει κάποια διπλώματα/».

Για το πώς είδε την Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Πορτογαλία:

«Σε γενικές γραμμές δεν έχει αλλάξει το στιλ μας. Είναι αυτό που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια και το κάναμε πολύ καλά. Πρόκειται για ματς προετοιμασίας μετά από μεγάλη και δύσκολη χρονιά. Κανείς από τους παίκτες δεν θέλει να τραυματιστεί. Δεν ήταν και η καλύτερη εικόνα της Εθνικής, όμως ήταν λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχουμε άλλα δύο φιλικά (με Νιγηρία και Βολιβία). Όλοι θέλουν να παίξουν και θα προσπαθήσουν να είναι πανέτοιμοι στις 14 του μήνα για το ματς με την Κολομβία».

Για τα δύο πρόσωπα της Εθνικής σε αυτό το ματς

«Σίγουρα στο β’ ημίχρονο ήμασταν λίγο καλύτεροι, επειδή έγιναν 2-3 φάσεις με μεγαλύτερη εκείνη του Φετφατζίδη που ήταν ατομική ενέργεια και πολύ έξυπνη κίνηση. Έχει θράσος και έχει πολύ καλά στοιχεία. Μπορεί να μην έχει δύναμη, αλλά είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και πολύ καλός στο “ένας εναντίον ενός”. Αν παίξει από την αρχή στο επόμενο θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μία θέση στο αρχικό σχήμα. Επίσης, ο Καραγκούνης έδωσε ηρεμία στην ανάπτυξη ης Εθνικής. Σε γενικές γραμμές, όπως είδαμε, 8-9 θέσεις είναι στάνταρ και οι άλλες θα παιχθούν στα επόμενα φιλικά».

Για το αν υπάρχει φαβορί στον 3ο όμιλο, όπου συμμετέχει η Ελλάδα μαζί με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο φαβορί. Δεν ξέρουμε την Κολομβία, την Ιαπωνία την ξέρω καλύτερα – λόγω της συνεργασίας μου με κάποιους στο γερμανικό πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει το ποδόσφαιρο τους. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει πολύ καλούς παίκτες, έχει ταλέντο, αλλά γενικά σαν ομάδα δεν έχει πετύχει τίποτα σε τελικές φάσεις τουρνουά. Εμείς είμαστε μια ομάδα που παίζει ομαδικά, αμύνεται καλά και χαλάει το παιχνίδι του αντιπάλου».

Για το αν βγαίνουν νέοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές

«Στο τελευταίο φιλικό είδαμε ότι ο Φετφατζίδης μπήκε με θράσος και μπορεί να παίξει στα άκρα σαν εξτρέμ ή επιθετικός χαφ. Είναι ένας τρομερός ποδοσφαιριστής που δεν έχει τις ικανότητες στο ψηλό παιχνίδι, αλλά έχει τρέξιμο και το τελείωμα των φάσεων που θα μπορέσει να μας βοηθήσει».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν παίκτες «πολυεργαλεία»

«Είναι σημαντικό αυτό, επειδή ο κάθε προπονητής μπορεί να κάνει τρεις αλλαγές σε κάθε ματς, αλλά αν οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μία θέσης μπορούν να γίνουν και άλλες αλλαγές από πλευράς τακτικής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x