Επικαιρότητα

«Δεν μπορεί να γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων το ποδηλατοδρόμιο»

Αδύνατο είναι να προχωρήσει η μετατροπή του ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, όπως εκτίμησε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος του ΔΣ των εγκαταστάσεων, Νίκος Κιάος.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι, αλλά φαίνεται πως δεν προχωρά… Ο Νίκος Κιάος, πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, επιβεβαίωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 πως χθες συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μετατραπεί το ποδηλατοδρόμιο των εγκαταστάσεων σε κέντρο φιλοξενίας των χιλιάδων προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα, ωστόσο μετά τις σχετικές εξηγήσεις που δόθηκαν, το θέμα δεν αναμένεται να προχωρήσει.

Αναλυτικά, ο Νίκος Κιάος μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-το πώς προέκυψε η σχετική πρόταση: «Χθες προέκυψε μια σκέψη, όπως μου είπαν, να γίνει μια προσωρινή εγκατάσταση εκεί. Εξηγήσαμε, όμως, εμείς εκ μέρους του ΟΑΚΑ, πως όλοι οι χώροι είναι μισθωμένοι, είτε σε ποδοσφαιρικές ομάδες, είτε σε καλαθοσφαιρικές, είτε σε ομοσπονδίες, είτε σε ιδιώτες, ενώ υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Στο ποδηλατοδρόμιο είχαν γίνει πανευρωπαϊκοί αγώνες πριν δύο μήνες και τώρα γίνονται εκδηλώσεις. Εξηγήσαμε την κατάσταση και θέλω να πιστεύω πως τελείωσε αυτή η σκέψη που υπήρχε, γιατί δεν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο για λόγους ασφαλείας, πρακτικούς και άλλους».

-τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν: «Είμαστε υπέρ της φιλοξενίας και καταλαβαίνουμε το δράμα των ανθρώπων εκεί κάτω, αλλά υπάρχουν άλλες λύσεις. Υπάρχουν για παράδειγμα τόσα στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα στην Αττική με μεγάλες εγκαταστάσεις, υπάρχουν τα κτίρια του Ελληνικού και άλλα Ολυμπιακά ακίνητα. Σε μας δεν υπάρχει αυτή άνεση».

-το ποιος τον ενημέρωσε για την πρόταση: «Εμένα μου το είπε ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτή η ιδέα και με τις συζητήσεις που κάναμε με την πολιτική ηγεσία, έχω την εντύπωση πως ασπάζονται την άποψή μας. Η ΓΓΑ αναγνωρίζει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν. Εκτιμώ πως το θέμα έχει κλείσει. Μάλιστα σήμερα δεν είχα καμία όχληση από πουθενά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x