Τένις

Δεν μπορεί να συνέλθει ο Ντιμιτρόφ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έμεινε εκτός Roland Garros από τον πρώτο γύρο, με τον Βούλγαρο να συνεχίζει τα κακά αποτελέσματα που έχει από την περσινή σεζόν.

Ο No. 36 της παγκόσμιας κατάταξης Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, για ακόμη μια χρονιά δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο του Γαλλικού Όπεν συνεχίζοντας τα αποτυχημένα αποτελέσματα που έχει τη φετινή σεζόν.

Ο Βούλγαρος ηττήθηκε απ΄ τον Σέρβο Βίκτορ Τρoΐτσκι με 3-2 σετ (2-6, 6-3, 5-7, 7-5, 6-3)

Ο Ντιμιτρόφ έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς παίρνοντας το πρώτο σετ και στη συνέχεια προηγήθηκε μέχρι και με 4-2 στο τέταρτο σετ, φτάνοντας μια «ανάσα» μακριά από τη νίκη. Ο Τροΐτσκι όμως, πήρε τα πέντε από τα τελευταία έξι games αυτού του σετ και έφτασε στο 7-5, για να στείλει τον αγώνα σε πέμπτο σετ και να πάρει τελικά τη νίκη.

Ο Τροίτσκι στον τρίτο γύρο θα συναντήσει τον συμπατριώτη του Ντούσαν Λάγιοβιτς, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό
παιχνίδι και κέρδισε με 3-0 σετ (6-4,6-3,6-3) τον Ντένις Κούντλα.

Ο Ντιμιτρόφ και ο Τροίΐτσκι πριν το χτεσινό παιχνίδι, είχαν συναντηθεί τον Ιανουάριο, στον τελικό του τουρνουά του Σύδνεϋ, με τον Σέρβο να κατακτά το τρόπαιο σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, παρότι ο Βούλγαρος είχε πάρει το πρώτο σετ.

Ο Ντιμιτρόφ έχει να κερδίσει παιχνίδι από το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης την πρώτη Μαΐου, όπου είχε φτάσει στον τελικό, αλλά είχε ηττηθεί απ΄ τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν και στον αγώνα είχε αρκετά νεύρα, σπάζοντας τρεις ρακέτες.

inner

Ο Βούλγαρος από πέρσι έχει πτωτική πορεία και συνεχίζει και φέτος. Τι φταίει ούτε και ο ίδιος ξέρει όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Τροΐτσκι. «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, για να βελτιώσω τα πράγματα», ενώ αναφερόμενος για τα άσχημα αποτελέσματα είπε «Πρέπει να παραδεχτώ πως είναι τρομακτικό μερικές φορές».

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί έχουν αναφέρει μήπως ο Νο. 36 του κόσμου χρειάζεται αθλητικό ψυχολόγο και χτες ένας δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να τον ρωτήσει με τον Βούλγαρο να το αρνείται. «Δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο» δήλωσε μετά την ερώτηση του δημοσιογράφου, ενώ δεν απέκλεισε κάτι τέτοιο λέγοντας «Άμα μου πει κάποιος απ’ το τιμ μου να δοκιμάσω να πάω σε ψυχολόγο δεν θα πω όχι, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, απλά θεωρώ πως δεν χρειάζεται».

Κάποιοι αναρωτιούνται μήπως οι αποτυχημένες του σχέσεις με το αστέρι της WTA Μαρία Σαράποβα και πιο πρόσφατα με την ποπ τραγουδίστρια Νικόλ Σέρζινγκερ, αποσπούν την προσοχή του Ντιμιτρόφ. Όμως ο Βούλγαρος αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, αφού όπως λέει το γήπεδο του τένις ήταν πάντα το χαρούμενο του μέρος ανεξαρτήτως από το τι συνέβαινε στην προσωπική του ζωή.

Το αληθινό πρόβλημα του Ντιμιτρόφ είναι ότι οι αντίπαλοι του μπορούν να εντοπίζουν όλες αυτές τις αμφιβολίες που έχει στο παιχνίδι του και ο Τροΐτσκι είπε ότι έπαιξε ρόλο στο παιχνίδι η χαμηλή αυτοπεποίθηση που έχει.

inner

«Ναι έπαιξε ρόλο η αυτοπεποίθηση του. Ήξερα ότι, μετά την ήττα στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, όταν σέρβιρε για να πάρει το παιχνίδι θα έπαιζε ρόλο το γεγονός πως έχασε το παιχνίδι. Αυτό το χρόνο δεν έχει παίξει καλά στη χωμάτινη επιφάνεια. Νομίζω πως μπορεί να παίξει πολύ καλά σε αυτή την επιφάνεια, αλλά ξέρω πως η αυτοπεποίθηση του δεν είναι καλά αυτή τη στιγμή», είπε ο Τροΐτσκι μετά το τέλος της επικής του νίκης.

Ο Ντιμιτρόφ είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν θυμίζει τον παίκτη του 2014. Τότε υπό τις οδηγίες του Ρότζερ Ρασίντ είχε μια ονειρεμένη χρονιά, καθώς είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, ενώ στο Γουίμπλετον είχε βρεθεί στα ημιτελικά και στην κατάταξη ήταν στο Νο. 8!

Την περσινή χρονιά μετά την ήττα του στον τρίτο γύρο του Γουίμπλετον, ανακοίνωσε τη λύση τη συνεργασίας του με τον Αυστραλό προπονητή, με τον οποίο συνεργαζόταν απ’ το 2013. Μετά προσέλαβε τον άλλοτε προπονητή του Ντελ Πότρο, με τον οποίο πανηγύρισαν το Αμερικανικό Όπεν το 2009 Φράνκο Νταβίν.

Παρά την ήττα του στο χθεσινό παιχνίδι, ο Βούλγαρος έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό τένις έχοντας έναν εξαιρετικό πόντο.



Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x