Χρήστος Ρομπόλης

Δεν μπόρεσε, αλλά… μπορεί ο Παναθηναϊκός

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ να περάσει σε pole position για τη δεύτερη θέση, αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα που έστειλε.

Είναι από αυτά τα παιχνίδια που μπορεί να αλλάξουν τη μοίρα μιας ομάδας σε μια χρονιά. Ο Παναθηναϊκός έχασε στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι μια χρυσή ευκαιρία να σφιχταγκαλιάσει την πρόκριση αρχικά και εν συνεχεία να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για τη δεύτερη θέση. Αυτή που δίνει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας, το οποίο δίχως άλλο θα ήταν ευχής έργο για μια ομάδα που βασίζεται πολύ στην… αφιλοξενία της στο ΟΑΚΑ. Όμως με την εικόνα που παρουσίασε στη δυσκολότερη έδρα της Ευρώπης κι απέναντι στους-μην το ξεχνάμε αυτό-πρωταθλητές, έπεισε πως ίσως τελικά να μπορεί να τα καταφέρει και μακριά από το «σπίτι» του. Και με μειονέκτημα έδρας δηλαδή…

Οι «πράσινοι» έδειξαν ικανοί. Τους στοίχισαν όμως ακριβά κάποια πράγματα… Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (14). Η ανισορροπία στην επίθεση, όπου εκτέλεσαν 31 δίποντα και 33 τρίποντα. Αλλά και η έλλειψη φρεσκάδας, παρότι το rotation ήταν μεγαλύτερο αυτή τη φορά.

Όταν οι παίκτες του Ιβάνοβιτς πλησίαζαν σε απόσταση βολής, έλειπε το καθαρό μυαλό. Ενδεικτικό είναι πως σε έναν αγώνα που ο αντίπαλος έπαιζε με ενάμιση σέντερ (τον Τάιους και τον… λίγο Κοέν, από τη στιγμή που ο Σχορτσανίτης ήταν νοκ άουτ), ο Παναθηναϊκός, που με την προσθήκη του εμφανώς ανέτοιμου Λαουάλ ήταν περισσότερο γεμάτος από ποτέ άλλοτε φέτος στη front line, πήρε μόλις 16 πόντους μέσα από τη ρακέτα με 8/18 προσπάθειες, ενώ οι κοντύτεροι αντίπαλοί του πήραν 28 πόντους με 14/18 σουτ.

Και πάλι, όμως, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κρατήσει κάτι από τον αγώνα αυτό. Την επιμονή για τη νίκη μέχρι τέλους. Τη συνεχή άνοδο του-προερχόμενου από ένα σουτ το οποίο «ανδρώνει» παίκτες-Γιάνκοβιτς, έστω κι αν αστόχησε σε ένα εύκολο λέι απ σε καθοριστικό σημείο. Τη δυναμική επιστροφή του Παππά που αυξάνει τα επιθετικά όπλα της ομάδας και προσδίδει την απαιτούμενη τρέλα στην επίθεση. Την… καρτερία για την επιστροφή του Νέλσον και την πλήρη ενσωμάτωση του Λαουάλ, που θα δώσουν πολύτιμες λύσεις και ανάσες. Και κυρίως την αίσθηση πως ίσως τελικά να μην είναι ομάδα αποκλειστικά εσωτερικής «κατανάλωσης», καθώς με εξαίρεση την ήττα του στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, σε παιχνίδι που παρατάχθηκε ελλιπέστατος, δεν παραδόθηκε αμαχητί ακόμη και στις δυσκολότερες έδρες. Κι αυτό αν μη τι άλλο δίνει μια κάποια ελπίδα για το μέλλον, ακόμη κι αν τελικά το πλεονέκτημα έδρας μείνει ανεκπλήρωτος στόχος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x