Πόλο

Δεν πειράζει, ρε μάγκες…

Πάλεψαν με τα… θηρία και βγήκαν μάγκες. Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε 13-7 από την πανίσχυρη Σερβία και στοχεύει πλέον στην κατάκτηση της τρίτης θέσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δεν κατάφερε να λυγίσει την πανίσχυρη Σερβία η Εθνική πόλο ανδρών, που ηττήθηκε 13-7 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραδόθηκε στην ανωτερότητα των απίστευτων Σέρβων, που έχουν σαρώσει όποιον τίτλο βρήκαν μπροστά τους τα τελευταία χρόνια.

Θετικά δείγματα στο πρώτο ημίχρονο για την Ελλάδα που κοίταξε στα μάτια το «θηρίο», όμως δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Στόχος πλέον το χάλκινο μετάλλιο, στον μικρό τελικό του Σαββάτου (23/1-17.15) κόντρα στον ηττημένο του ματς Μαυροβούνιο-Ουγγαρία.

Το ματς


Έτοιμοι για όλα μπήκαν στο ματς οι Έλληνες. Μετά την πρώτη αποτελεσματική άμυνα ο Δελακάς άνοιξε το σκορ απ’ την περιφέρεια. Οι Σέρβοι ισοφάρισαν αμέσως στον παραπάνω με τον Φιλίποβιτς, ενώ Μυλωνάκης και Δερβίσης δεν κατάφεραν να κάνουν το ίδιο.

Από κει και πέρα, ανέλαβαν… Γούνας και Ντούσκο Πιέτλοβιτς. Ο Σέρβος έδωσε προβάδισμα τρεις φορές στην ομάδα του μετά το 1-1, ενώ ο Γούνας ισοφάρισε τις δύο απ’ αυτές, με το 4-3 να είναι το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η ελληνική άμυνα συνέχισε να λειτουργεί και στο δεύτερο οκτάλεπτο, όμως όχι και η επίθεση, με τραγικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω. Το ματς έμεινε πεντέμισι περίπου λεπτά χωρίς σκορ, όμως οι Σέρβοι ήταν αυτοί που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μάντιτς, ενώ έφτασαν στο +3 (6-3) με τον Πιέτλοβιτς και κράτησαν τους Έλληνες μακριά απ’ το τέρμα τους.

Η γκολάρα του Βλαχόπουλο στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου μείωσε προσωρινά τη διαφορά, όμως και πάλι οι Σέρβοι βρήκαν τη λύση με τον Τσουκ. Από κει και πέρα, ήταν πλέον εμφανές πως είναι ασταμάτητοι, αφού σε ένα σαρωτικό οκτάλεπτο εκτόξευσαν την διαφορά σε 10-4.

Δύο γκολ του Αφρουδάκη μείωσαν τη διαφορά σε 6-10, όμως τα γκολ δεν έμειναν αναπάντητα από τους Σέρβους που αύξησαν ξανά τη διαφορά με τους Γιάντσιτς και Φιλίποβιτς (12-6). Βλαχόπουλος και Μίτροβιτς διαμόρφωσαν το τελικό 13-7.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 1-4, 3-3
Ελλάδα: Αφρουδάκης 1 ,Δελακάς 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2

Σερβία: Μάντιτς 2, Τσουκ 1, Πιέτλοβιτς 3, Γιάσις 1, Φιλίποβιτς 3, Πρλαΐνοβιτς 2, Μίτροβιτς 1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x