Super League 2

Δεν... πιάνεται από πουθενά!

Ακόμη και σε μια «demi» μέρα η ΑΕΚ ήταν... κυρία στο ΟΑΚΑ. Απέναντι στην αξιόμαχη Παναχαϊκή (που είχε δύο δοκάρια) η Ένωση καθάρισε, 2-1, με γκολ των Πλατέλλα και Μάνταλου αφήνοντας σκόνη από κάτω της

Ούτε για αστείο δεν έπαιξε με την πρωτιά η ΑΕΚ! Αν και δεν ικανοποίησε –όπως το συνηθίζει- η Ένωση καθάρισε το ντέρμπι (2-1) με την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ και ανέβασε την διαφορά της από την δεύτερη θέση στο +9.

Ο Πλατέλλας έδιωξε με ωραίο σουτ στο 35’ το άγχος από τα πόδια της ομάδας του Δέλλα, που στάθηκε τυχερή στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Καλύτερη εικόνα για τους κιτρινόμαυρους στο δεύτερο 45λεπτο. Η Παναχαϊκή μπορεί να έμεινε ζωντανή παρά τις φάσεις που δέχθηκε –ανάμεσά τους και δοκάρι από τον Γιόχανσον- όμως όλα τελείωσαν στο 86’, όταν ο Μάνταλος τελείωσε με πλασέ το παιχνίδι. Το παιχνίδι έκλεισε με τους Πατρινούς να πετυχαίνουν το γκολ που άξιζαν, έπειτα από τραγικό λάθος του Ανέστη και πλασέ του Κυβελίδη (90+2’).

Το ματς:



Κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, που δεν μπόρεσε να επιβάλει το παιχνίδι της και έκανε πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου. Η Παναχαϊκή, έχοντας σαφή προτεραιότητα την διασφάλιση του «μηδέν», κράτησε τους «κιτρινόμαυρους» μακριά από τα καρέ της και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

inner

Τα λεπτά περνούσαν στο Ολυμπιακό Στάδιο με την «Ένωση» να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους και τους Πατρινούς να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση. Τελικά, η λύση δόθηκε από το... πουθενά, αφού ο Πλατέλλας με ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ, λύνοντς τα πόδια της ομάδας του στο 35ο λεπτό. Αν και η ΑΕΚ ανέβηκε μετά το γκολ, το ημίχρονο έκλεισε με την Παναχαϊκή να νιώθει αδικημένη, αφού σε διάστημα δύο λεπτών (43’ και 45’) είδε τα σουτ των Μπουντόπουλου και Ντα Κόστα να σταματούν στα δοκάρια του Ανέστη.

Αρκετά πιο... ζεστή παρουσιάστηκε η ομάδα του Δέλλα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. «Καπάκι» μετά το πρώτο σφύργιμα ο Πλατέλλας έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ λίγο αργότερα ο Γιόχανσον σημάδεψε το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κάπως πιο ανοιχτοί στο γήπεδο, δεδομένου ότι έπρεπε να βγάλουν και το γκολ που είχαν στην πλάτη τους. Αυτό έκανε ευάλωτη την άμυνά τους, αλλά δημιούργησε και τις προϋποθέσεις να βρουν το τέρμα που τους έλειπε.

inner

Το φινάλε όπως ήταν φυσικό ήταν κάπως αγχωτικό για τους κιτρινόμαυρους καθώς δεν είχαν τελειώσει το ματς. Αυτό έγινε στο 86’, όταν έπειτα από αντεπίθεση ο Ανάκογλου άνοιξε στον Μάνταλο κι αυτός τελείωσε την φάση και την υπόθεση νίκης. Η Παναχαϊκή, μπορεί να μην τα κατάφερε νωρίτερα, όμως στο φινάλε πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Κυβελίδη να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Ανέστη και να διαμορφώνει το τελικό 2-1.



Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (85’ Ρόβας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (81’ Ζόριτς), Αραβίδης

Στον πάγκο: Βούρας, Τζανετόπουλος, Γροντής, Ντούνης, Κρισάντους

Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Γεωργακόπουλος, Κοντοχρήστος, Άλμπι, Κάργας, Ασίγκμπα (57’ Μπαλού), Αναστασόπουλος, Γκαντιάγκα, Μπουντόπουλος, Κορέτας (30’ Ντα Κόστα, 67’ Μαρουκάκης), Στεργίδης, Κυβελίδης

Στον πάγκο: Δήμιζας, Φουρλάνος, Ζλατκόφσκι, Χούσα

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x