Επικαιρότητα

«Δεν πήγαν για ψώνια» στο Παρίσι οι τρομοκράτες της Βαρκελώνης

Οι γαλλικές Αρχές εξετάζουν πλέον εάν ο πυρήνας της Καταλονίας είχε διασυνδέσεις στη Γαλλία, το Βέλγιο, ή άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τουλάχιστον δύο μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα της Καταλονίας φαίνεται πως είχαν μεταβεί στο Παρίσι στις 11 και 12 Αυγούστου, δηλαδή λιγότερο από μία εβδομάδα πριν τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την κωμόπολη Καμπρίλς, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας Φρανσουά Μολάν.

Οι γαλλικές Αρχές εξετάζουν πλέον εάν ο πυρήνας της Καταλονίας είχε διασυνδέσεις στη Γαλλία, στο Βέλγιο, ή άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Νομίζω κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτό το ταξίδι-αστραπή [στο Παρίσι] έγινε για να αγοράσουν μία κάμερα από τα [καταστήματα] Fnac», δήλωσε ειρωνικά χθες βράδυ ο εισαγγελέας Μολάν. «Πρέπει να ανακαλύψουμε τι ήλθαν να κάνουν στη Γαλλία», προσέθεσε.

Ο κ. Μολάν απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την πορεία της έρευνας, όμως ανέφερε ότι έμφαση δίνεται σε τυχόν συναντήσεις που μπορεί να είχαν οι τρομοκράτες στο γαλλικό έδαφος και γενικότερα στις μετακινήσεις τους.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι οι ύποπτοι ταξίδευαν με όχημα Audi, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην Καμπρίλς. Φαίνεται πως διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο στο προάστιο Μαλακόφ, στα νοτιοδυτικά του Παρισιού.

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς.

Οι ισπανικές Αρχές εκτιμούν ότι ο 12μελής πυρήνας που εκτέλεσε τα δύο χτυπήματα έχει εξαρθρωθεί πλήρως. Οκτώ μέλη έχουν σκοτωθεί – πέντε εξ αυτών στην Καμπρίλς.

Τέσσερις ακόμα συνελήφθηκαν, εκ των οποίων οι δύο έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και άλλοι δύο έχουν προφυλακιστεί.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x