Champions League

Από γκέλα σε… γκέλα ο Βαλβέρδε!

Την ήττα (2-1) από την ΜΠΑΤΕ γνώρισε η Μπιλμπάο, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων, με την ομάδα του Βαλβέρδε να αγνοεί τη νίκη για έξι σερί ματς! «Παλικαρίσιο» βαθμό (2-2) πήρε η Πόρτο από τη Σαχτάρ.

Ούτε τώρα η Μπιλμπάο! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ηττήθηκε 2-1 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, αγνοώντας τη νίκη για έξι σερί παιχνίδια σε Ισπανία και Ευρώπη!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα ισπανικής ομάδας από αντίστοιχη της Λευκορωσίας, καθώς μέχρι σήμερα οι σύλλογοι από την Ιβηρική Χερσόνησο είχαν δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς, με τα γκολ να είναι στο υπέρ τους 32-4!

Με πρωταγωνιστή τον Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα -με το ένα στις καθυστερήσεις- και έχοντας ένα χαμένο πέναλτι, η Πόρτο κατάφερε να φύγει με το βαθμό από την Ουκρανία, μένοντας στο 2-2 με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο 2-2
(52’ Τεϊσέιρα, 85’ Λουίζ Αντριάνο-88’ πεν., 90+4’ Τζάκσον Μαρτίνες)

Η Σαχτάρ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Λουτσέσκου πίεζε για το γκολ, με την Πόρτο να περιμένει να… χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μία τέτοια, ο Μπραΐμι κέρδισε πέναλτι στο 34’ από τον Κούτσερ, αλλά ο ίδιος αστόχησε από την άσπρη βούλα, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, παρά τις καλές στιγμές που δημιούργησαν οι «Δράκοι».

Όπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η Σαχτάρ ήταν αυτή που έψαχνε περισσότερο το γκολ, όπου αυτή τη φορά το κατάφερε με τον Τεϊσέιρα στο 52’. Στη συνέχεια, η Πόρτο πέρασε μπροστά για την ισοφάριση, με τον Λουίζ Αντριάνο να κάνει το 2-0 στο 85ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα, οι «Δράκοι» κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, όπου ο Τζάκσον Μαρτίνες δεν έκανε λάθος και έτσι μείωσε, με τον Κολομβιανό επιθετικό να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα στο τέταρτο τέρμα λεπτό των καθυστερήσεων και να διαμορφώνει το τελικό 2-2!

Οι συνθέσεις:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Κούτσερ, Σρνα, Ρακίτσκι, Αζεβέδο, Στεπανένκο, Φερνάντο, Ντάγκλας Κόστα (79’ Μπερνάρντ), Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο, Τάισον (75’ Ιλσίνιο).

Στον πάγκο: Κανιμπολότσκι, Όρντετς, Φρεντ, Μάρλος, Γλάντκι.

Πόρτο (Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαϊκόν, Μαρκάνο (65’ Κιντέρο), Άλεξ Σάντρο, Μπραΐμι (78’ Αντριάν Λόπεθ), Ερέρα, Όλιβερ Τόρες, Τέγιο, Αμπουμπακάρ (65’ Μαρτίνες).

Στον πάγκο: Φερνάντες, Εβάντρο, Ρούμπεν Νέβες, Ρικάρντο.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπιλμπάο 2-1
(19’ Πολιάκοφ, 41’ Καρνίτσκι-45’ Αντούριθ)

Από το πρώτο λεπτό, η ΜΠΑΤΕ μπήκε πιο απειλητικά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί με τον Πολιάκοφ στο 19ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Μπιλμπάο έδειχνε να τα έχει… χαμένα στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν –με αρκετή δόση τύχης- και δεύτερο τέρμα στο 41’. Όλα έδειχναν πως οι Λευκορώσοι θα πήγαιναν με «καθαρό» σκορ στα αποδυτήρια, αλλά ο Αντούριθ στο 45’ διαμόρφωσε το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπιλμπάο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας κλείσει την ΜΠΑΤΕ στην περιοχή της. Όμως, οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία και με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να μην καταφέρνει να απειλήσει σοβαρά τον Τσέρνικ, το 2-1 έμεινε μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Οι συνθέσεις:

Μπάτε Μπορίσοφ (Γερμάκοβιτς): Τσέρνικ, Χαγκούς, Φιλιπένκο, Μλαντένοβιτς, Πολιάκοφ, Γιαμπλόνσκι, Καρνίτσκι, Α. Βολόντκο, Μ. Βολόντκο (81’ Γιάκοβλεθ), Γκόρντεϊτσουκ (90+2’ Ολέχνοβιτς), Σιγκνέβιτς.

Στον πάγκο: Σορόκο, Τούμπιτς, Αλεξίεβιτς, Παβλόφ, Ροντιόνοφ.

Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Σαν Χοσέ, Ιραόλα (77’ Τοκέρο), Μπαλενθιάγκα, Μπενιάτ, Ιτουράσπε, Ιμπάι Γκόμεθ (46’ Ντε Μάρκος), Ρίκο (46’ Σουσαέτα), Μουνιαΐν, Αντούριθ.

Στον πάγκο: Ερερίν, Ετσέιτα, Γουρπέγι, Φερνάντεθ.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Πόρτο 4 (8-2)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (2-7)
Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 (2-2)
Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 (1-2)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (21/10):

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Πόρτο-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x