Μαχητικά Αθλήματα

Δεν τα κατάφερε ο Χριστοδούλου

Δεν τα κατάφερε ο Τόνυ Χριστοδούλου στο ντεμπούτο του στο UFC. O Έλληνας fighter ηττήθηκε από τον εξαιρετικό, Mairbek Taisumov με ΤΚΟ στον β' γύρο στο event της Στοκχόλμης.

Εκ των πραγμάτων το έργο του Τόνυ Χριστοδούλου ήταν δύσκολο.

Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, έγινε ο πρώτος Έλληνας fighter που μπήκε στο οκτάγωνο του UFC, δεν κατάφερε όμως να κοντρολάρει τον ρυθμό του Mairbek Taisumov που είχε την καθ' ολική υπεροχή και τελείωσε τον αγώνα με ΤΚΟ.

O Ρώσος πήρε τον έλεγχο από την αρχή, και με δυνατά low kicks και 100% ακρίβεια στα ίσια χτυπήματά του με τα χέρια έφθειρε τον Χριστοδούλου παίρνοντας τον α' γύρο. Με το ξεκίνημα του β' γύρου, ο Χριστοδούλου πήγε για το takedown, όμως αντ' αυτού βρέθηκε στο καναβάτσο και μετά από σερί χτυπημάτων στο πρόσωπο ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι.

Τα πλην…

Το διάστημα που είχε να προετοιμαστεί δεν ήταν μεγάλο. Δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά από την στιγμή που κλήθηκε ν’ αντικαταστήσει αθλητή. Ακόμα χρειάστηκε να χάσει 16 κιλά σε λιγότερο από ένα μήνα, κάτι που σίγουρα τον κατέβαλε. Και τέλος, αλλά ίσως το πιο σημαντικό: ο Taisumov είναι εξαιρετικός fighter, πήρε την 3η του νίκη στο UFC και είναι θέμα χρόνου να σκαρφαλώσει ψηλά στα rankings.

..και τα συν

Αρχικά έκανε το όνειρό του πραγματικότητα: αγωνίστηκε στο κορυφαίο MMA promotion του κόσμου, κέρδισε 8.000 δολάρια μόνο με την συμμετοχή, μια σπάνια εμπειρία, αλλά και πολύ κόσμο πίσω στην πατρίδα του, που προτίμησε να ...καθυστερήσει την καθιερωμένη έξοδο το Σαββατόβραδο για να στηθεί μπροστά από μία τηλεόραση ή οθόνη υπολογιστή για να παρακολουθήσει την προσπάθειά του στο σουηδικό event.

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x