Επικαιρότητα

Δεν θα ανεχθούμε ανάλογες αντιδράσεις όπως στην Κέρκυρα, διαμηνύει ο Άδωνις

Επανέλαβε ότι η συμπεριφορά των συνδικαλιστών είναι «βαρύ πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα» και ότι αν επιβεβαιωθούν τα όσα καταγγέλλει ο διοικητής του νοσοκομείου, θα τεθούν σε αργία.

Σε βαρύ πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα υπέπεσαν οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου της Κέρκυρας, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι παρεμπόδισαν τη διενέργεια ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), τόνισε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τον απολογισμό της κινητικότητας στο ΕΣΥ.

«Ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός και όχι προαιρετικός. Κάποιοι ενδεχομένως έχουν παρανοήσει κάποια πράγματα. Οι Επιθεωρητές Υγείας ελέγχουν τους τελευταίους μήνες μια σειρά από νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, όπως πρέπει να κάνουν. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων από την πλευρά τους πρέπει να συμμορφώνονται. Διότι είναι άλλο πράγμα η καταγραφή των προβλημάτων ενός νοσοκομείου –τα οποία σημειωτέον ουδέποτε αμφισβήτησα ή αρνήθηκα ότι υπάρχουν- και άλλο πράγμα ο έλεγχος της λειτουργίας ενός νοσοκομείου» είπε ο κ. Γεωργιάδης, με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όταν δύο ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ επιχείρησαν να ελέγξουν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Δεν θα ανεχθούμε άλλες ανάλογες αντιδράσεις» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στα νοσοκομεία. Στο διάστημα της θητείας του είπε ότι έχουν γίνει 40 έλεγχοι στο ΕΣΥ.

«Οι συνδικαλιστές δημιούργησαν σκόπιμη σύγχυση για να μη πραγματοποιηθεί ο έλεγχος. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα να παρεμποδίσουν το έργο των επιθεωρητών και αυτό είναι βαρύ πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα» είπε. «Σε περίπτωση που τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως νομίζουμε ότι έγιναν με βάση τις μαρτυρίες των ελεγκτών και του διοικητή, τότε θα εφαρμοσθεί ο νόμος και οι υπαίτιοι θα τεθούν σε αργία» κατέληξε.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x